BMW HP4 S1000RR MotoGP Safety Bike

BMW představilo safety motocykl, který bude na každých závodech MotoGP doplňovat bavorácké superkáry.

Kapitoly článku

Spojenectví mezi Dornou a BMW přináší další ovoce. Sezona Moto GP 2015 je na začátku a tak se německý výrobce začíná prezentovat se svými upravenými stroji, které budou k dispozici na závodech. Nejenom dva motocykly S 1000RR, ale i samozřejmě auta ukazují německou techniku v tom nejlepším světle. Doposud zveřejněné informace o tom, že safety car bude BMW M4 Coupé tedy stále platí.
Šestiválcový řadový motor s technologií M TwinPower Turbo a dalšími výkonovými vychytávkami přispívá k výkonovému charakteru celkové koncepce. Již v běžné výrobě má tohle auto sportovní srdce s nejvyšším výkonem 431 koní (317 kW) a maximálním točivým momentem 550 Nm. A nejenom tento našlapaný sporťák bude na závodech přítomen. Můžeme se setkat i s modelem M3 nebo M6 Gran Coupé. Flotila automobilů bude obsahovat i M5 550d xDrive Touring pro traťové komisaře a eMkové X5 M bude připraveno pro zdravotníky na okruhu.
Ale zpět k tomu nejdůležitějšímu pro nás motorkáře. Nové S 1000RR budou také v barvách safety a jejich úkolem bude projet závodní trať před startem a ujistit se, že je povrch čistý a bezpečný. A i když neexistuje žádná zmínka o modelovém ročníku, můžeme s jistotou říci, že jde o poslední model roku 2015. I zde najdete lehce matnou černou barvu, která je stejná jako na safety vozidlech. Nápis HP na kapotáži trochu mate, neboť pro letošní rok není HáPéčko na prodej, ale při bližším zkoumání je vše jasné. Jde o základní S 1000RR vytuněné o díly použité na modelu HP.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist