Bena Spiese ve čtvrtek operovali

Američan havaroval během přípravy na závod královské kubatury v Indianapolisu a pádem si zranil levé rameno, kde došlo k dislokaci spojení mezi levou klíční kostí a lopatkou. Začátkem týdne Američan podstoupil další vyšetření v Dallasu, kde lékaři zjistili poškození, která byla horší než se původně předpokládalo.

Jezdec Pramac Racingu chtěl v Indidanpolisu zahájit sezonu po vleklých problémech s pravým ramenem, které si zranil v Malajsii roku 2012. Bohužel v sobotu si pádem způsobil další zranění, které mu může způsobit podobné komplikace, protože dle lékařů je doba léčby přibližně kolem šesti až dvanácti měsíců.

Po nehodě Bena Spise ve třetím tréninku královské kubatury, byla americkému jezdci stanovena diagnóza třetího stupně separace levého ramene. Nicméně vyšetření v Dallasu ukázalo na stupeň pět, což jen zdůraznilo naléhavost operace.

Jak píšou na CycleNews.com, v Dallasu došlo k rozhodnutí během čtvrteční operace provést zákrok na obou ramenech Bena Spiese, protože už předem byli dohodnuti s lékaři Ducati, že stejně bude třeba ještě provést drobný zákrok na pravém rameni. Zranění levého ramene ale není všechno, protože pádem si Spies také poškodil vazy v levé ruce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist