Ben Spies: "Podium by byl zázrak"

Přes výborné sedmé místo při finále ve Valencii varuje nováček MotoGP Ben Spies (Yamaha Tech 3) před nějakými velkými očekáváními.

25-letý Američan a mistr světa superbiků Ben Spies pojede v roce 2010 jako týmový kolega svého krajana Colina Edwardse na motocyklu Monster Yamaha Tech 3 svoji první kompletní sezónu MotoGP: "Rozhodnutí o změně seriálu do MotoGP jsem učinil ještě předtím, než jsem se stal mistrem světa", opakuje ještě jednou Spies známou pravdu a hned ale vysvětluje: "Cítil jsem totiž, že se už nic jiného nenaučím, pokud zůstanu ještě rok v mistrovství světa superbiků. Navíc nebudu už tím nejmladším. Pokud totiž dosáhnu vrcholu své výkonnosti, tak možná budu moci vyzvat k souboji ty nejlepší jezdce současnosti, tedy velké hochy -Valentina Rossiho, Caseyho Stonera, Dani Pedrosu a Jorge Lorenza. Ale pozor, musím si dát také pozor na nové lidi z dvěstěpadesátek. Vždyť Simoncelli, Bautista, Barbera a Aoyama zanjí na rozdíl ode mě všechny okruhy. Takže já se musím začít učit a s tím raději začít co nejdříve!"


"Myslím si totiž, že to bude trvat celou sezónu, než budu moci jezdit se špičkou. A pokud se mi to nepodaří v roce 2011, tak budu vědět, že nejsem dostatečně rychlý, abych závodil s Top piloty. Také ale vím, že momentálně jsem dost rychlý k tomu, abych závodil ve středu startovníhoo pole královské kubatury silničních závodů", říká mistr světa superbiků 2009.

Týmový majitel Tech 3 Hervé Poncharal a Spies jsou si zajedno, co se týká jejich první společné sezóny: "Hervé chce ode mě, abych se učil a dělal to nejlepší, co umím. Budu potřebovat čas, ale Hervé a Yamaha stojí plně za mnou. Top Ten v roce 2010 musí být cíl, to je jasné. Sedmé místo ve Valencii 2009 bylo pro mě jako vítězství. Většina lidí totiž vůbec neví, jak je tvrdé, dokončit závod v MotoGP v Top 5. Pokud se nám to v roce 2010 několikrát podaří, tak budu šťastný. Podium by bylo fantastické, ale v podstatě takový malý zázrak. To bych musel mít celý skvělý závodní víkend a všechno by muselo být na 100%", uzavírá letošní předsezónní prognózu Ben Spies. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist