Ben Spies: "Nechtěl jsem zbytečně bláznit"

Pilot týmu Ignite-Pramac-Ducati Ben Spies vynechal kvůli nedostatečné fyzičce dnešní testování v Sepangu. Nejdříve se totiž musí cítit absolutně fit.

Nový jezdec týmu Ignite Pramac Ducati Ben Spies se dnes na trati v Sepangu neobjevil: "Ráno jsem se necítil vůbec dobře. Tak jsem se poradil s týmem a rozhodli jsme se společně poslední den testů vynechat. Ty první dva dny byly pro mě totiž hodně tvrdé. Nesmíme zapomenout, že jsem kvůli mému zraněnému rameni byl skoro tři měsíce nepohyblivý. Teprve před třemi týdny jsem mohl udělat své první kliky".

"Ovšem tři týdny se ukázaly jako nedostatečné. Musím se dostat opět na svůj tělesný stav, jako před operací. Takže jsme se se svým kondičním trenérem rozhodli, že poletím nyní k němu do Austrálie a tam budu dva a půl týdne trénovat. A chtěl bych 26. února při druhém testu zde v Sepangu být opět ve 100% fyzické pohodě", řekl superbikový mistr světa 2009.

Spies dále potvrdil, že uplynulé dva dny rozhodně nejezdil na limitu, prostě jen kroužil, aby získal perfektní jezdeckou pozici na motocyklu: "Nejsem fyzicky tak připravený, jak bych čekal. Nemám skoro žádnou sílu. Dělá mně to problémy hlavně při brzdění. Takže jsem nechtěl raději bláznit a přivodit si nějaké další nové zranění".
28-letý Texasan byl příjemně překvapen převodovkou Ducati: "Rychlosti naskakují rozhodně rychleji než u Yamahy. Dobře vím, že Jorge si přeje také tento systém ‹seamless gearbox›. Přesto si myslím, že pokud se podívám na jeho časy, tak se s převodovkou od Yamahy vypořádává velmi dobře. Ale to tak je: každý chce mít tu nejnovější hračku".

Spies ztratil ve středu 2,4 sekundy a řekl, že při příštím testu se bude snažit současný "balíček" od Ducati vylepšit: "Mluvil jsem s Nickym a s Dovim. Bohužel ve svém zdravotním stavu jim nemohu moc pomoci. Ovšem až budu úplně fit a budu moci jezdit na limitu, tak můžeme udělat další krok směrem dopředu. Až se mně podaří z poskytovatelného materiálu dostat 100%, tak se teprve budu zajímat o další vývoj".

Na otázku, zda měl Spies problémy se spodní částí podvozku, tak odpověděl: "Při velké rychlosti rozhodně ne!".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist