Ben Spies nebude v Itálii závodit

Američan stále bojuje se zraněním pravého ramene, které si způsobil pádem v loňském závodu královské kubatury v Malajsii. Během dubnového závodu v Texasu Spiese zle potrápil zádový nerv a Američan na doporučení lékařů zvolil odpočinek. Vynechal závod v Jerezu, nezávodil ani v Le Mans a svůj návrat do šampionátu naplánoval na italskou Grand Prix.

V pátečních trénincích skončil Ben Spies šestnáctý se ztrátou 2,7 sekundy, což není pro Američana výsledek, se kterým by mohl být spokojený a je jasné, že to s jeho zraněním nebude zcela ideální. Náročný závod v Mugellu vyžaduje velmi dobrou fyzickou kondici a podle Bena Spiese existuje možnost, že všech třiadvacet kol nezvládne.

„Cítím se určitě lépe. V každodenním životě je vidět velké zlepšení, ale jízda na motorce je úplně něco jiného,“ uvedl po pátečních trénincích Ben Spies. „Není to jednoduché, ale musíme teď najít to nejvhodnější řešení. Povětrnostní podmínky nebyly pro návrat na dráhu zcela ideální.“

„Teď je to víc o celkové slabosti a problému s nestabilitou než o bolesti, ale vím, že ještě nejsem stoprocentní, což je vidět. Nemám úplně všechno pod kontrolou, což mě hodně štve, i když jsem to předpokládal. Při rehabilitaci mi říkali, že to jde dobře, ale zároveň dodali, že než budu ve stoprocentní kondici uplynou minimálně tři měsíce a to bylo před pár týdny.“


V sobotu ráno Pramac Racing oznámil, že kvůli zdravotnímu stavu Ben Spies přerušil přípravu na Velkou cenu Itálie a bude pokračovat v léčbě zranění. Příští týden Američan absolvuje další vyšetření a ta určí jeho další účast v šampionátu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist