Bautista ve jménu Simoncelliho

Španělský ex-tovární jezdec Suzuki Alvaro Bautista dobře ví, že bez tragické události Itala Marca Simoncelliho by na něho možná ani ve startovní listině MotoGP na rok 2012 nezbylo místo. Nyní tedy zaujal místo po svém velkém italském soupeři, kdy spolu hodně tvrdě válčili tři roky - 2007/2009 ve dvěstěpadesátkách.

Alvaro Bautista se chce za možnost závodit v týmu Honda odvděčit Simoncellimu tím, že bude závodit za něho. 
Alvaro Bautista se rozloučil s továrním týmem Suzuki a pojede v roce 2012 za italskou stáj Fausta Gresiniho. V týmu tak nahradí nešťastně v Malajsii zahynulého Marco Simoncelliho. Při svém debutu ve středu ve Valencii jezdil motocykl Honda o objemu 800 ccm, který celou sezónu vodil Hiroshi Aoyama. 

31. ledna 2012 pak Bautista pojede poprvé nový model RC213V 1000 ccm. 
26-letý jezdec ovšem nechce zaujmout Simoncelliho místo, nýbrž chce jet v jeho jméně a týmového šéfa Fausta Gresiniho a jeho mechaniky učinit co nejvíce šťastným: "Bez Marcovy tragédie bych se do týmu pochopitelně nedostal. A určitě to není ta nejlepší cesta, jak se dostat do týmu. Rád bych jezdil celou sezónu co nejlépe tak, abych byl sám spokojený a pro tým odvedl tu nejlepší práci. Ale úplně nejvíc, chtěl bych být dobrý kvůli Marcovi. Udělám vše pro to, abych zůstal na takové pozici, kterou Marco v MS vybojoval".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist