Bautista: V roce 2012 v Top-5?

Po ukončení účasti továrního týmu Suzuki v šampionátu Grand Prix se musel Alvaró Bautista poohlédnout na letošní sezónu po jiném týmu a své místo našel v italském týmu Fausta Gresiniho, kde má k dispozici litrový motocykl Honda.

V týmu San-Carlo-Honda dvojnásobného mistra světa stopětadvacítek z let 1985 a 1987 Fausta Gresiniho převzal mistr světa stejné kubatury z roku 2006 Alvaró Bautista místo tragicky zahynulého Marca  Simoncelliho: "Nejsem žádný náhradník za Marca. Ale jedu ve stejném týmu jako on a pokusím se jeho čest udržet na stejné úrovni", říká 27-letý Španěl.
Za dva roky svého závodění u Suzuki se několikrát Bautista blýskl a dokázal svůj nesporný jezdecký potenciál, ovšem očekávané výsledky se bohužel nedostavily. Ve své rookie sezóně 2010 a po své zlomenině stehenní kosti hned při zahájení sezóny v Kataru 2011, obsadil vždy až 13. místo v konečném pořadí šampionátu královské kubatury. Během 32 závodů s továrním motocyklem Suzuki dojel nejlépe třikrát pátý a to v Katalánsku a Malajsii 2010 a v Silverstone 2011.
Se svým novým motocyklem Honda RC213V je španělský jezdec velmi spokojen. "Skvělá je především elektronika. Pracuje velmi rovnoměrně a zároveň hodně progresivně, takže je možno využít úplný potenciál motoru o objemu 1000 ccm", byl už po prvních předsezonních testech v únoru v Sepangu tento Španěl velmi spokojený.
V prvním závodě sezóny 2012 v Kataru dojel Bautista jako sedmý před svým značkovým kolegou Stefanem Bradlem, ale za továrním jezdcem Ducati Nicky Haydenem skončil o pouhých 0.033 sekundy: "Musím si teprve zvyknout na nový motocykl a nový tým. Nejsem sice ještě na úrovni Pedrosy, Stonera či Lorenza, ale společně s mým týmem pracujeme hodně tvrdě na tom, abychom rozdíl mezi nimi a mnou smazali. Nejsem sice ještě na svých 100% možnostech, ale mentálně a fyzicky jsem se doposud nikdy necítil tak dobře a také jsem se tak nikdy tvrdě nepřipravoval. Sezónu je jistě ještě hodně dlouhá, ale skončit celkově v Top-5 je určitě možné a byl by to pro mě velmi dobrý výsledek", říká o svých cílech na rok 2012 Alvaró Bautista.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist