Battaini: V promáčené kvaldě 21.

V hustém dešti, který provázel celý sobotní kvalifikační trénink, nedosáhl náhradní jezdec týmu Cardion AB Motoracing Franco Battaini bohužel žádného oslnivého výsledku.

S časem 1.36.438 a ztrátou 4.642 sekundy na vítěze kvalifikace Caseyho Stonera odstartuje do nedělního závodu až z 21. místa. Na startovním roštu nebude poslední. Tím bude Alvaro Bautista, který má penalizaci z minulého závodu v Assenu.

Marco Grana, šéfmechanik Cardion AB Motoracing: „ Výsledek samozřejmě není ideální, ale je potřeba říci, že dnes byly velice těžké podmínky. Pro jezdce, který seděl na závodním motocyklu po šesti letech a příliš nezná tuto trať, je vytrvalý hustý déšť opravdu to nejhorší. Na druhou stranu se Franco kolo od kola zlepšoval a získával sebevědomí. Raději bychom byli, kdyby zítra nepršelo. Předpověď počasí je ale stejná jako dnes. Vyzkoušeli jsme oba dva motocykly s různými nastaveními. Troufnu si tvrdit, že můžeme zrychlit o jeden a půl vteřiny. Pokud jezdec dojede do cíle, určitě nebudeme poslední. Stále jsme v optimistické náladě a na zítřejší závod se těšíme.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist