Bastianini míří do Indonésie v pozici lídra MotoGP

Na druhý podnik MS silničních motocyklů v Indonésii přijede italský závodník Enea Bastianini (Ducati) v pozici vedoucího muže průběžného hodnocení královské kubatury. Za sebou máme úvodní podnik sezony v Kataru, který právě Bastianini vyhrál. Jeho týmový kolega Fabio Di Giannantonio (Ducati) je nováčkem a cílem svého prvního závodu MotoGP v Losail projel jako sedmnáctý.

Na novém okruhu Mandalika International v Indonésii již jezdci MotoGP letos testovali v rámci předsezonních zkoušek. Enea Bastianini byl v kombinaci časů třídenního testu celkově třináctý, když na prvního ztratil něco přes půl sekundy. Situace v Indonésii může být v mnoha ohledech jiná, jiná teplota, počasí, ale také v několika místech nový asfalt.

„Už se nemůžu dočkat až budu v Indonésii,“ řekl Enea Bastianini. „Přijedeme po neuvěřitelném závodu v Kataru, kde jsem získal své první vítězství v sérii. Zopakovat to ale nebude vůbec snadné, třebaže jsme během testování předvedli velmi dobrou rychlost. Měli tam na pár místech vyměnit povrch, tak nevím co mám od toho čekat. Také pneumatiky budou jiné než při testování, ale musíme si počkat a pracovat stejně jako doteď. Očekávám velkou podporu ze strany fanoušků Gresini Racing a nemůžu se dočkat až začneme.“

FOTO: V pořadí zleva doprava: Enea Bastianini, Sandiaga Uno (indonéský ministr cestovního ruchu a kreativní ekonomiky), Fabio Di Giannantonio.

Druhý podnik v rámci královské kubatury má před sebou italský jezdec Fabio Di Giannantonio. Ital v Indonésii testoval a v kombinaci časů byl jednadvacátý, poslední v jedné sekundě na prvního. „Vracíme se do místa, kde máme opravdu hodně fanoušků,“ řekl Ital a pokračoval: „Je to pokaždé skvělé, když vás lidé zahrnou tak příznivou podporou a jsem si jistý, že tomu tak bude i na okruhu Mandalika. Do Indonésie přijíždím o něco víc zkušenější, ale samozřejmě jsme na začátku cesty. Cílem je postupně se zlepšovat a to se nám může právě na Mandaliku podařit.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist