Barcelona: Rossi zůstává realistou

Také po svém prvním letošním podiu - v deštivém závodě Le Mans - a po hodně pozitivním testu v Mugellu, si tovární jezdec Ducati Valentino Rossi neklade pro GP Katalánska žádné převratné cíle a spíše zůstává realistou.

V deštivém závodě v Mans se konečně podařilo největší Star Ducati Valentinu Rossimu dlouho očekávané první podiové umístění letošní sezóny. Rossi porazil po velmi zajímavé a úspěšné stíhací jízdě mistra světa Caseyho Stonera až v samém závěru závodu a dojel na druhém místě. Bylo to zároveń jeho nejlepší umístění za celou dobu závodění s motocyklem Desmosedici - za 21 závodů!
"V neděli před dvěma týdny jsme dosáhli dobrého umístění, neboť jsme mohli využít mokrých podmínek na trati. Věděli jsme, že déšť nás učiní více konkurence schopnými, ovšem my se musíme zlepšit hlavně na suchu", zhodnotil GP Francie hodně objektivně Rossi, který dobře ví, že za sucha by druhé místo nikdy nevyjel. V celkovém hodnocení šampionátu se tak 7-násobný šampion královské kubatury poprvé dostal před Rookieho Stefana Bradla.
Po závodě v Le Mans pracovali Valentino Rossi a Nicky Hayden při privátním testu v Mugellu na dalším zlepšení nastavení "příliš divoké" Ducati: "Některé věci, které jsme mohli minulý týden v Mugellu testovat, tak jsou hodně povzbudivé. Bude jistě zajímavé, zkusit tyto novinky i na jiném okruhu a s ohraničenými časovými možnostmi, než které máme k dispozici při různých variantách Set-upu během testů. Pak bude konečně jasné, zda se nám konečně opravdu podařil malý krok směrem dopředu.", byl s testy spokojen Valentino Rossi.
Jeho americký kolega Nicky Hayden jen Italův názor potvrdil: "Naštěstí jsme měli v Mugellu dobré počasí a tak jsme mohli vyzkoušet několik variant nastavení a zlepšit tak Set-up. Jsem hodně zvědavý, zda se nám podaří přenést nové myšlenky do závodu a jestli se to odrazí i na výsledcích." Ostatně Hayden považuje španělskou trať i přes všechny problémy v loňském roce za svou favorizovanou.
Valentino Rossi ovšem zůstává i po "stříbru" v Le Mans realistou, pokud se týká jeho šancí v Barceloně. "Okruh v Barceloně patřil vždy mezi mé oblíbené. I když si jen těžko dokáži představit dojet do cíle opět jako druhý, tak musíme všechno udělat pro to, abychom se pokusili udržet tempo s absolutní špičkou závodu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist