Barbera pojede Asparovu Ducati

Včerejší jednání v paddocku brněnského Masarykova okruhu mezi Jorge Martinezem a Alvaro Bautistou nepřineslo dle očekávání nic nového, Bautista dodrží svou podepsanou "předsmlouvu" s týmem Rizla Suzuki a ...

A tak se nám začíná "puzzlová" skládanka startovní listiny MotoGP 2010 pomalu doplňovat.
Jorge "Aspar" Martinez ještě o tomto víkendu v Brně představí na zvláštní tiskové konferenci jezdce svého projektu Aspar Ducati 2010, kterým bude Hector Barbera.

 
Hector Barbera dostane od Aspara jednoroční smlouvu s opcí.

Tyto dva přestupy, tedy Bautistův k Suzuki a Barberův k Ducati Aspar, zároveň nastínili možnosti dalších pilotů MotoGP, lépe řečeno jim zavřeli dveře ....

Chris Vermeulen - tak končí s největší pravděpodobností v MotoGP a vrací se do superbiků. Kde pojede? Buď Alstare Suzuki (místo Kagayamy!), nebo Ten Kate Honda (místo Carlose Checy?).

Ben Spies - tím se pro něho zavřely, i když hodně teoretické, ale přece jen otevřené dveře k týmu MotoGP Rizla Suzuki, za kterou vloni skvěle jel závody s "wild card" (8. misto v Laguně Sece, 6. místo v Indianapolis).

Toni Elias - má ještě jednu, hodně reálnou naději. Vrátit se k týmu Pramac Ducati, kde třeba přesně před rokem skončil u nás v Brně s tímto motocyklem na skvělém druhém místě!

Alex de Angelis - stejně jako pro Eliase už nebude ani pro SanMaríňana De Angelise místo v současném týmu Gresini San Carlo Honda (zde pojede jistě "SupeSic" Marco Simoncelli a na 99,9 % Marco Melandri). De Angelis ale má další dveře otevřené, italský tým Lucia Cecchinella LCR Honda ztratí dle všech informací Francouze de Puineta (má namířeno k francouzskému týmu Tech3Yamaha) a tím je tak De Angelis horkým kandidátem na uvolněné místo.

Ale pozor, konec Kawasaki ještě není rozhodnut: Týmový šéf Hayate, Andrea Dosoli, potvrdil včera, že na pondělních testech v Brně bude Marco Melandri testovat některé nové díly dodané přímo od továrny Kawasaki! A dále potvrdil, že na nejvyšší úrovní vedení této továrny se nyní diskutuje o dalším pokračování v královské kubatuře MotoGP a to i třeba jen na takové úrovni jako letos - tedy v soukromém týmu.


Faktem je, že výsledky Marca Melandriho v letošní sezóně na úplně nově vyvinutém motocyklu Kawasaki pro rok 2009 byly vynikající a tak si manažér Dosoli celkem oprávněně myslí, že právě Brno by mohlo Melandrimu hodně sednout - jen pro úplnost, vloni zde skončil Anthony West s Kawasaki na skvělém 5. místě.



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist