Barbera chce být nejlepším jezdcem na Ducati

Španěl Hector Barbera už během roku 2011 častokrát svými výkony doslova dráždil tovární piloty Ducati. A v roce 2012 by chtěl ve svém trendu i nadále pokračovat a být na konci sezóny nejlepším jezdcem s italským motocyklem. A to i přesto, že stejně jako náš Abraham, nebude mít ze začátku sezóny k dispozici motocykl GP12, nýbrž se bude muset spokojit s GP0.

Po minulé sezóně přestoupil Hector Barbera z týmu Aspar k Pramacu, zůstal ale věrný motocyklu  Ducati. Tato změna byla nevyhnutelná, neboť Jorge Martinez nenasadí do letošního šampionátu žádný prototypový motocykl Ducati. Španěl tak bude v satelitním týmu Pramac jediným jezdcem v letošní sezóně.
Nový motocykl Ducati Desmosedici GP12 (na aktuálním snímku), který teprve před několika dny absolvoval v sedle s Francem Battainim a Carlosem Checou svůj první "rollout", k dispozici mít ale nebude. Toto právo bude zatím totiž vyhraženo pouze továrním pilotům Rossimu a Haydenovi: "Nebudu mít k dispozici GP12, nýbrž pojedeme s dále vyvíjenou motorkou po testech ve Valencii, tedy s takzvanou GP0", říká Barbera pro španělské "AS".
Přechod z karbonu na hliníkový rám popsal Barbera jako nepříliš šťastný: "Koncept Ducati byl úplně jiný než u ostatních továren a prostě nefungoval. Proto musel být odstaven bokem a továrna musela zkusit něco nového".
Zatímco tovární tým Ducati v sezóně 2011 zkoušel možné a nemožné a utápěl se ve vývoji nových komponentů, tak Barbera se satelitním motocyklem Ducati hodně Rossiho a Haydena  zlobil. A to chce španělský jezdec učinit i letos: "Mám jediný cíl, a tím je porazit obě tovární Ducati. Když jsem se dostal vloni na jejich úroveň, tak jsem si bohužel zlomil klíční kost. V novém týmu se cítím skvěle a uděláme pro náš cíl 200%, abychom ho dosáhli".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist