Barbera a Hayden v Brně nepojedou

Nepříjemné pády už v trénincích při minulé Grand prix v Indianapolis, znamenající zranění, vystavily stop pro brněnskou Grand prix pro dva jezdce královské kubatury MotoGP s motocykly Ducati Španělu Hectoru Barberovi a Američanovi Nickymu Haydenovi.

Zatímco zranění španělského jezdce týmu Pramac Ducati Hectora Barbery - zlomený 5., 6., a 8. obratel - je bohužel dlouhodobého charakteru a může si vyžádat až 10 měsíců léčení, tak americký tovární pilot Ducati Nicky Hayden utrpěl po pádu při kvalifikaci na domácí Grand prix otřes mozku a má zlomené dvě záprstní kůstky pravé ruky a do sedla svého motocyklu se tak vrátí až při GP v Misanu 14. až 16. září.
Za Haydena nepojede v Brně žádný náhradník, ovšem místo Barbery bude startovat - stejně jako v Laguna Sece a v Indy - jeho krajan Toni Elias, který má na Brno velmi dobré vzpomínky, když zde v roce 2008 skončil se satelitním motocyklem Ducati svého současného týmu - jen s jiným názvem jako Alice Ducati - na skvělém druhém místě za Valentinem Rossim.
Nicky Hayden tak zůstal na rady lékařů v Americe: "Je to k zlosti, muset vynechat závod. Nemám sice žádné velké bolesti, ale moje pravá ruka je hodně oteklá, takže v ni nemám ani sílu, abych mohl odzávodit celou délku tratě. Byl bych v Brně jistě hodně vzdálen od svého 100% fyzického optimálního stavu. Pravá ruka je při jízdě na motocyklu hodně důležitá. A pokud bych hodně riskoval, tak bych možná znovu spadl. Kromě toho jsem byl určitou dobu v bezvědomí a pořád mám ještě bolesti hlavy. I to hrálo důležitou roli při našem rozhodování. Lékaři prostě řekli: Závodění je za takových podmínek hodně špatná idea a tým s tím souhlasil. Takže jsem poslechl názor odborníků a zkusím se dostat do dalšího závodu v Misanu do normálního závodního stavu. Vynechat závod sice není zrovna moc radostné, ale v tomto případě to nejlepší řešení.".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist