BalatonRing před druhým odřeknutím?

Dle maďarského tisku nevypadá situace okolo závodů na BalatonRingu vůbec růžově, ba naopak. Více v článku...

Maďarský deník "Paster Lloyd" uveřejnil článek,  ve kterém se píše, že ministerský předseda maďarské vlády Gordon Bajnai požádal svého ministra financí o důkladnou kontrolu financování projektu nového závodního okruhu BalatonRing. 

V zásadě jde o to, zda financování celého projektu skrze maďarský stát je vůbec legální a hospodárné. Investoři jsou totiž názoru, že jsou zde používány mafiozní praktiky a korupce. Dokonce říkají, že se jedná o jednu firmu a také jednu politickou stranu, které za vším stojí. 

Maďarská vláda totiž slíbila na podzim tomuto projektu podporu ve výši 20 miliard forintů (ca. 75 milionů Euro), ovšem kvůli serióznosti projektu nejsou smlouvy stále ještě podepsány. 

Vypracovaná studie, která byla nyní zveřejněna, hovoří o tom, že "financování státem je nehospodárné, příliš riskantní a může být i protiprávné". 

Dále se píše o tom, že neexistuje žádná garance návratu vložených státních peněz a plánovaný zisk určitě tyto státní investice nepokryje. 


Bence Janos Kovacs, šéf investorské skupiny, je názoru, že se jedná o "spiknutí", které bylo vyvoláno pod tlakem jedné politické strany a přimomíná mafii. 

Na tiskové konferenci Bence Janos Kovacs upřesnil, že se jedná o firmu činnou v motoristickém sportu, která je ve spojení s jednou domácí firmou, obchodující s pozemky. Dle něho vyžadovaly společně částku 30 milionů forintů (ca 110.00 Euro) pro "jednu politickou stranu, která se chce při příštích parlamentních volbách prosadit nově do maďarského parlamentu". 

Zatímco jméno motoristické firmy uveřejněno nebylo, tak politická strana, kterou Kovacs uvedl, to hned dementovala. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist