Bagnaia spadl v posledním kole, velká chyba italského jezdce

Italský závodník Francesco Bagnaia je ve hře o titul mistra světa, ale k jeho škodě v Japonsku nedokázal vytěžit z potenciálu své motorky tolik, co například jeho týmový kolega Jack Miller, vítěz závodu královské kubatury v Motegi. Bagnaia chtěl před Quartarara tak moc, že v posledním kole závodu chyboval a spadl. Místo, aby udržel krok s úřadujícím světovým šampionem, dává továrnímu jezdci Yamahy výhodu náskoku 18 bodů.

Pokud chce Francesco Bagnaia bojovat o titul mistra světa, musí závody především dokončovat a pokud možno na pódiových pozicích. V Japonsku jel za Quartararem, takže by se tolik nestalo, kdyby tak závod skončil. Jenže instinkt závodníka byl silnější, Bagnaia chtěl před Quartarara a to za každou cenu. Ještě, že to dopadlo jak to dopadlo, protože málem šel k zemi i Francouz.

„Nejdřív se chci omluvit svému týmu, protože dnešní pád byla moje chyba,” uvedl Francesco Bagnaia. „V porovnání s ranním warm upem jsem neměl dobrý cit s motorkou a ve snaze předjet Fabia jsem udělal až příliš ambiciózní manévr. Doufal jsem, že když ho předjedu, možná bych mohl využít případné Viňalesovy chyby a získat tím nějaký náskok. V každém případě se nad svou chybou zamyslím. Jedinou pozitivní zprávou dnes bylo Jackovo vítězství, které mě opravdu těší. Teď se pokusíme zůstat soustředění a myslet na další závod, který je v neděli v thajském Buriramu.”

Luigi Dall'Igna (generální ředitel Ducati Corse) na adresu svého svěřence poznamenal: „Peccova pádu je mi samozřejmě velmi líto, ale myslím si, že se to může stát i jezdci, který dává všechno do toho, aby získal titul mistra světa. Nyní musíme tento závod hodit za hlavu a pokračovat, jako by se nic nestalo.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist