Avintia Racing se šasím FTR a s motory Kawasaki

Španělský tým BQR oficiálně potvrdil, že v letošním roce pojede v kubatuře MotoGP s motocykly CRT, které budou mít šasí od britské firmy FTR a speciálně vyladěné superbikové motory Kawasaki. Tým Raula Romera ale nastoupí ve všech třech kubaturách závodů Grand Prix a to celkem se čtyřmi jezdci.

Tým By Queroseno Racing (BQR) včera oficiálně oznámil, že v letošní sezóně nastoupí s piloty Ivanem Silvou a Yonny Hernandezem na motocyklech CRT v královské kubatuře MotoGP. Prototypová šasí dodá britská firma FTR, motory pak budou speciálně upravené superbikové motory japonské značky Kawasaki. Tým se bude nově jmenovat dle hlavního sponzora Avintia Group:  'Avintia Racing'.
Oba dva piloti nejsou žádnými neznámými jezdci: Kolumbijec Yonny Hernandez jezdil za tento tým v kubatuře Moto2 a Španěl Ivan Silva je nejen ex-pilotem týmu Ducati d’Antin v MotoGP, ale i evropským šampionem Superstock 1000 a mistrem Španělska v kubatuře CEV Stock Extreme s motocyklem Kawasaki Ninja ZX-10R.

Při testování ve Valencii a v Jerezu byly použity podvozky FTR (Hernandez) a Inmotec (Silva), tým se nakonec rozhodl pro britského výrobce.
Stejně jako tým Jorge Martineze pojede i tým Raula Romera ve všech třech kubaturách Grand Prix. Za Avintia Racing tak bude startovat v Moto2 ex-vicemistr světa Julian Simon v sedle motocyklu FTR Moto M212, zatímco v nové kubatuře Moto3 bude velkým favoritem na titul mistra světa Maverick Vinales se šasím FTR Moto M312 a s motorem Honda - vloni celkově 3° v MS 125 ccm (4 vítězné závody GP) a vítěz trofeje “Rookie of the Year”.

Na závěr jedna zajímavost: Spolupráce se celebritou Parris Hilton byla ukončena, neboť dotyčná paní nedodržela závazky, které měla ve smlouvě s týmem Raula Romera.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist