Automobil BMW Z4 Coupe putuje do Ameriky

Americký jezdec Colin Edwards zvítězil ve včerejším speciálním testu, na jehož konci se tovární pilot Yamahy radoval ze zisku skvělé ceny.

Prvního výrazného úspěchu v letošní sezóně se na okruhu v Montmeló dočkal americký jezdec Colin Edwards, který včera zvítězil v kvalifikační části IRTA testů a vedle dobrého pocitu si v deštivých podmínkách vyjel i špičkový automobil BMW Z4 Cabrio. Poté, co suchou část ovládl Edwardsův týmový kolega Valentino Rossi, nenašel Edwards žádného z přemožitelů během speciálních čtyřiceti minut, které byly prvním zápisem do celkové klasifikace kvalifikačních výsledků, jenž po osmnácti kolech (IRTA testy + 17 kvalifikací MotoGP) určí dalšího držitele automobilu BMW. Vzhledem ke včerejším podmínkám v okolí Barcelony získal Edwards v tomto hodnocení solidní náskok, vždyť několik velkých favoritů na celkové prvenství v soutěži BMW M Award ztratilo doslova propastné sekundy (např. Rossi -2,2 sec; Melandri -3,1; Checa 3,4; Capirossi 7,9; Gibernau 9,6).
"Když jsem před kvalifikací viděl jaké panuje počasí, začal jsem si myslet, že auto vyhraje ten, kdo bude připravený vzít na sebe největší riziko," říkal po zisku automobilu BMW tovární pilot Yamahy Colin Edwards. "Nakonec jsem dosáhl tento čas celkem pohodlně. Kolo co kolo jsem zrychloval a abych řekl pravdu, myslím si, že během několika dalších okruhů bych mohl jezdit ještě rychleji. Výsledek je pro mne velkou podporou, ale již dříve jsem při testech říkal, že letos je vše dobré a toto moje řeči pouze prokázalo. Tým na motocyklu tvrdě pracoval. Když máte takovýto motocykl, který dobře pracuje v dešti, pak jde vše ve velké pohodě. Je hezké vyhrát automobil, ale každý jezdec chce především vyhrávat závody. Mám pocit, že se mi to tuto sezónu může dařit."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist