Attack Performance: Steve Rapp pojede s wild card

Tento závodní víkend bude slavit závodní premiéru zbrusu nový projekt v kubatuře MotoGP. Attack Performance Racing půjde na start s motocyklem CR. který bude pilotovat Steve Rapp.

Jezdec seriálu AMA Steve Rapp pojede motocykl APR při obou amerických závodech MotoGP v  Laguna Sece a v Indianapolis. Během posledních měsíců souběžně s účastí v závodním seriálu AMA-Superbike pracoval tým Attack-Performance-Kawasaki na tomto projektu CRT-MotoGP.

Motocykl se skládá z prototypového šasí od Attack Performance Racing (APR), které je vybaveno speciálně připraveným motorem Kawasaki-ZX-10R, brzdami Brembo a pérováním Öhlins.

"Byl to vždy náš cíl, postavit opravdový závodní motocykl kompletně u nás", říká týmový šéf Richard Stanboli. V minulých rocích nebylo kvůli smlouvám s Kawasaki, resp. se Suzuki něco takového vůbec možné, nyní to pravidla CRT umožnňují. Koncem března obdržel tým potvrzení k eventuálnímu startu na divokou kartu, a zároveń také sponzorskou smlouvu pro AMA. Z tohoto důvodu musí tým Attack-Performance i přes časové problémy startovat také v seriálu AMA-Superbike.
Stanboli samozřejmě dobře ví, že v tak krátkém čase postavit kompletně nový závodní motocykl není vůbec jednoduché. Proto také neočekává od týmu a od jezdce Steve Rapp - jezdí závody od roku 1997 - žádné převratné výsledky s projektem CRT: "Jde prostě o to, prezentovat se na veřejnosti a jet závod Grand Prix, to je náš hlavní cíl", vysvětluje dále Stanboli, který vidí velký přínos právě v jezdci samotném: "Rapp má opravdu obrovské zkušenosti a na obou tratích už mnohokrát stál na podiovém umístění. Myslím si, že budeme mít určitou výhodu domácího prostředí a budeme mít možnost poměřit se s nejrychlejšími motocykly CR a uvidíme, co se stane".

Před závodem v Laguna Sece, kde pojede Rapp jak závod AMA-Superbike, tak také MotoGP, absolvoval tým na okruhu Buttonwillow Raceway Park čtyřdenní test, kde Rapp poprvé na tomto motocyklu seděl: "Neměl jsem předtím příliš možností ovlivnit design motocyklu, pouze snad jen velikost nádrže. To všechno ostatní se změnilo až během testů", říká Rapp, který doufá v bezproblémový závodní víkend.

Pokud budou tyto dva starty s wild card pozitivní, dovede si APR představit i účast v roce 2013 a to na celou sezónu. To si myslí i jezdec Steve Rapp: "Ano, je to určitě možné a takový krok od týmového šéfa Stanboliho si opravdu dovedu představit".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist