Assen byl pro Suzuki komplikovaný, víc si věří před Německem

Španěl Aleix Espargaró potom, co v Barceloně vyhrál kvalifikaci, byl druhý nejrychlejší hned v dalším podniku světového šampionátu v Assenu. Na rozdíl od katalánské Grand Prix, kterou Espargaró nedokončil, byl jezdec týmu Suzuki v Assenu úspěšnější a cílem projel na deváté pozici. Španěl chce ale mnohem výš a v Německu toho může dosáhnout.

Závodní okruh v Asssenu je náročný z hlediska výkonu motoru a to u Suzuki zatím postrádají při akceleraci. Je to věc, na které japonský výrobce pracuje a vzhledem k posledním aktualizacím si jezdci můžou být jisti, že rychle dostanou další modifikace v rámci distribuce výkonu. Každopádně už teď má tým Suzuki správné ambice ohledně Sachsenringu, protože to je přesně ten okruh, který bude vyhovovat podvozku jejich GSX-RR.

Co se týče Assenu, tak na toto téma Aleix Espargaró uvedl: „Byl to pěkně skličující závod. Stále válčíme při zrychlení a to byl na okruhu, jako je Assen, problém. V samotném úvodu jsem přišel o spoustu pozic a pak jsem musel bojovat někde uprostřed závodního pole. Brzdění a zatáčení je s podvozkem jaký máme bez problému, ale jakmile dojde na akceleraci, všechno je najednou těžší.“

„Dával jsem do toho maximum od prvních kol, ale přibližně v polovině závodu jsem si uvědomil, že nebude možné usilovat o přední pozice a tak jsem se soustředil na to, abych především získal nějaké body. Určitě můžeme dosáhnout lepších výsledků, ale tento víkend byl těžký hned od začátku.“

„Podařilo se nám ale získat druhé místo na startu a pozitivní výsledek v závodu, takže na to musíme být pyšní. Pevně věřím, že se nám už na Sachsenrigu podaří předvést velký potenciál, který už nyní máme,“ dodal závěrem Aleix Espargaró.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist