Aspar tým továrním týmem Suzuki?

Suzuki se v roce 2014 vrátí po dvouleté přestávce k závodění v MotoGP. A Jorge Martinez by mohl být manažerem továrního týmu.

Jorge «Aspar» Martinez, čtyřnásobný mistr světa a týmový majitel, je aktivní ve všech třech kubaturách GP. Přirozeně, že při svém svolení, aby jeho současný pilot Claiming-Rule Randy de Puniet mohl testovat v příští sezoně 2013 nový prototyp se čtyřválcovým motorem Suzuki a pomoci Japoncům při jejich comebacku 2014, myslel i na svá zadní vrátka.
Martinez chce už řadu let provozovat konkurenceschopný tým v královské kubatuře MotoGP. Ovšem jako satelitní tým Ducati - pilot Hector Barbera - byl v loňské sezoně už předem odsouzený k vedlejší roli. Proto letos raději koupil motocykly ART-Claiming-Rule od Aprilie a s oběma piloty Aleixem Espargarem a Randy de Punietem tak tvořili absolutní špičku CRT.

Kontakty Martineze a Suzuki se ovšem datují až do roku 2008. Tehdy plánoval Aspar na rok 2009 satelitní tým Suzuki s Benem Spiesem, přičemž Kevin Schwantz měl vytvořit roli prostředníka a týmového koondinátora. Suzuki se ale nenechala přesvědčit k vytvoření soukromého týmu, a z tohoto důvodu odešel Spies od Suzuki k Yamaze a absolvoval za ni 2009 superbikový šampionát.

Jelikož Suzuki s anglickým týmem Paula Denninga nemá ty nejlepší zkušenosti, je pozice Martineze jako kandidáta pro znovuvzkříšení Suzuki pro rok 2014, hodně nadějná.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist