Aprilia SXV 550 pro Lukáše Peška

Když jsme v pondělí 7. ledna vstoupili do prodejny A-Spirit a.s., hned nás do očí praštila uprostřed stojící naleštěná krasavice Aprilia SXV 550. Byla navíc polepena notoricky známým výrazně žlutým číslem dvaapadesát a vedle jí dělaly společnost ještě dva zbrusu nové skútry Aprilia SR 50. A důvod? Jelikož se Lukáš Pešek, náš nepochybně nejúspěšnější silničář novodobé historie, přestěhoval ze třídy stopětadvacítek do dvěstěpadesátek a navíc v nadcházející sezoně bude sedlat "polotovární" Aprilii, výhradní dovozce Aprilie do ČR, společnost A-Spirit a.s., mu dnes slavnostně předala tréninkového motarda SXV 550. Ten bude Lukáš využívat jako tréninkový motocykl v době, kdy se zrovna nebude rvát o body v kolotoči světového šampionátu. Další dva skútry poskytnuté spolu s SXV budou sloužit zázemí teamu a v nejbližší době dostanou nové teamové barvy.

Hned nás zajímalo, proč Lukáš dostane právě zrovna motárdový speciál SXV 550? Důvodem je poněkud odlišný jezdecký styl silnější dvestěpadesátkové kubatury, než v sedle stopětadvacítkovém motocyklu, kdy se při průjezdu zatáček značně využívá drifting. Proto je motárdová Aprilka tím pravým tréninkovým náčiním.


Podle informací se jedná o SXV 550 standardního provedení v otevřené verzi, jen bez světel a směrovek a s tabulkami se startovním číslem 52. Výkon stroje by se měl pohybovat kolem 65 koní. Podle Lukášových slov už dvakrát motárdový motocykl okusil, ale zkušeností zatím moc nemá. O to víc byl rozladěn z upršeného počasí a plánoval, že se červeno černému SXV podívá na zoubek hned příští týden.


Předání motocyklů se zúčastnil také pan Daniel Epp, který je šéfem teamu, ve kterém bude Lukáš Pešek příští sezonu účinkovat. Ten prozradil, že koncem tohoto měsíce bude veřejnosti představen nový team, včetně dvou velkých sponzorů z České Republiky. Všichni se už těší na první testování na okruhu v Jerezu, který patří mezi Lukášovy oblíbené. Zrovna tak vyhlížejí start prvního závodu v seriálu GP. Ten se pojede v Kataru a to premiérově v noci za umělého osvětlení. Třída do 250 ccm by se měla postavit na start ve 21:15 hodin.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist