Aprilia pokračuje v testech s Maxem Biaggim

Letos už Max Biaggi jednou s ART testoval, ale květnové počasí jim na toskánském okruhu v Mugellu příliš nepřálo. Tento týden testuje bývalý jezdec MotoGP a WSBK stroj ART (Aprilia Racing Technology) v Mugellu od pondělí do středy a jen v úterý stačil najet třiašedesát kol s nejlepším časem 1´51,200 sekundy.

Italská hvězda motocyklového závodění Max Biaggi slavil tituly mistra světa jak v šampionátu prototypů, tak produkčních motocyklů. Protože bylo jeho jméno úspěšně spojeno se značkou Aprilia, je pochopitelné, že v době, kdy italský výrobce potřebuje pomoct při vývoji motocyklu, je Max Biaggi připraven odvést maximum práce stejně, jak byl zvyklý v dobách své aktivní kariéry.
V sedle motocyklu ART třídy MotoGP Max Biaggi zejména pracoval na různých variantách nastavení a také se společně s testovacím týmem zaměřili na elektroniku. „Já jsem celkem spokojený,“ prozradil Max Biaggi. „Pracovali jsme metodicky, vyhodnocovali spoustu modifikací, které byly provedeny, a kde to bylo nezbytné, potvrdili jsme oprávněnost daných změn. Hlavním cílem testu je najít řešení, která můžou pomoci při vývoji motocyklu Aprilia. Časy byly dobrý, ale není to můj hlavní zájem, tím je shromažďování dat.“

Šéf Aprilia Racing Romano Albesiano k testování v Mugellu dodal: „Z toho, co jsme dnes viděli, jsme dosáhli dobré úrovně výkonu, což nám poskytlo data pro ohodnocení změn, které jsme provedli. Pracujeme dvěma způsoby a to v hledání řešení, která můžou být použita okamžitě a postupným budováním základu pro dlouhodobý vývoj. Max nám potvrdil, co jsme věděli a je velmi efektivní v pokynech pro další vývojovou práci.“

Letos v Mugellu zajel s motocyklem ART v první kvalifikaci na italskou Grand Prix čas 1´53,116 sekundy Michel Fabrizio, který tehdy nahradil zraněného Daniela Petrucciho.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist