Aprilia neplánuje v roce 2012 vstup do Grand Prix

Závodní ředitel Aprilie Luigi dall'Igna znovu potvrdil, že vstup Aprilie do MotoGP - ačkoliv budou od roku 2012 platit nová pravidla a titul v superbicích získala díky Biaggimu tato továrna rovněž - nepřipadá v úvahu.

Závodní ředitel Aprilie, Luigi dall'Igna, znovu potvrdil, že je hodně nepravděpodobný návrat této továrny do MotoGP a to i přesto, že od roku 2012 budou platit v MotoGP nová pravidla. Továrna Aprilia vystoupila ze seriálu MotoGP v roce 2004 a letos získala díky Maxi Biaggimu poprvé světový superbikový titul. 


Nová pravidla MotoGP dovolují týmům s motocykly, které se přibližují sériovým o objemu 1000 ccm, účast v tomto seriálu od roku 2012. "Musíme si uvědomit, že Aprilia je továrna, která byla v každé sérii, ve které se zúčastnila závodů, úspěšná", řekl  Dall'Igna pro Motosprint.


"Zúčastnit se závodů s motocyklem, který už na startu nemá šanci na vítězství, není smyslem našeho závodění. Proto si nemyslím, že budeme v roce 2012 patřit ke startovnímu poli elitní motocyklové kubatury a že bychom závodili v MotoGP", vysvětlil dále Dall'Igna, který tak jen potvrdil své původní vyjádření během závodů superbiků u nás v Brně. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist