Aprilia míří do Rakouska s třemi jezdci MotoGP

Tým Aprilie přijíždí na rakouský Red Bull Ring v kompletní sestavě. Společně s dvojicí továrních jezdců Aleixem Espargarem a Maverickem Viňalesem se na pátou divokou kartu představí testovací jezdec Aprilie Lorenzo Savadori.

Aleix Espargaró není po britské Grand Prix úplně v kondici, jelikož si tam pádem v tréninku přivodil zlomeninu patní kosti pravé nohy. Španěl si přesto věří a bude se snažit umazat ztrátu na vedení, která je nyní na 22 bodech. Maverick Viňales má za sebou dva pozitivní výsledky, když v Assenu závod dokončil třetí a na Silverstonu druhý. V Rakousky by formu moc rád potvrdil dalším umístěním na stupních vítězů.

Španěl Aleix Espargaró před závodním víkendem v Rakousku uvedl: „Můj fyzický stav se den ode dne zlepšuje. Otok na levé noze prakticky zmizel, zatímco pravá noha, kterou jsem si na Silverstonu zlomil, mě stále bolí. Myslím si ale, že tento víkend nebudu mít žádné problémy a chci si dobře zazávodit. Jsem zvědavý, jak si RS-GP povede na rakouské trati. Naším cílem zůstává být rychlý při každé příležitosti."

„Přijíždíme po dvojici pódií v řadě a naše rozpoložení je rozhodně pozitivní," uvedl Maverick Viňales. „V závodě na Silverstonu jsem se hodně věcem naučil a získané informace využiji k dalšímu zlepšení. Spielberg je trať, kterou mám rád a může to být ta správná příležitost ukázat pokrok, jehož jsme za posledních dvanáct měsíců dosáhli."

Testovací jezdec Aprilie Lorenzo Savadori v Rakousku nastupuje na divokou kartu. „Jsem samozřejmě rád, že se zpět na trať vracím společně s Aleixem a Maverickem. Závody jsou perfektním doplňkem skvělé práce, kterou odvádíme s testovacím týmem Aprilie, protože porovnávání s nejlepšími jezdci světa nám pomáhá získávat důležité údaje o vývoji RS-GP. Důležité je to i z toho důvodu, že rakouská trať je specifická a zajímavá. Po zranění z tréninku mám trochu nepříjemný pocit s ramenem, ale prohlídky vyloučily vážné následky a zotavuji se dobře, takže doufám, že se mi bude o víkendu dařit," řekl Savadori.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist