Aoyama: Jerez je můj okruh

Mistr světa dvěstěpadesátek Hiroshi Aoyama zanechal svým 10. místem v sezónní premiéře v Losailu ten nejlepší dojem a v Jerezu chce dosáhnout něčeho podobného.

Jezdec švýcarského týmu Interwetten-Honda Hiroshi Aoyama (28), jediný japonský zástupce v královské kubatuře MotoGP, musí tedy díky posunutí Grand Prix v Motegi na 3. října, čekat na svou domácí Grand Prix až do podzimu. Ovšem Aoyama má na trať Jerez de la Frontera jen ty nejlepší vzpomínky, vloni zde svým prvním vítězstvím začal dlouhou cestu zakončenou nakonec ziskem titulu mistra světa.


"Už se těším do Jerezu. Kvůli posunutí Grand Prix v Motegi jsem strávil hodně času u své rodiny a pořádně si tak odpočinul (Aoyama odcestoval do Japonska hned z qataru - pozn. Bosso). Jerez je můj oblíbený okruh. V MotoGP jsem sice ještě ve fázi učení, ale po 10. místě v úvodu doufám i zde ve Španělsku v dobrý výsledek", říká sympaťák Hiro Aoyama, který si vybral Španělsko jako svůj domov v Evropě.


Také týmový manažér Daniel Epp byl v Qataru se svým jezdcem velmi spokojen: "Byl to velmi vydařený začátek. Hiro jezdil velmi dobré průjezdní časy, což dává do budoucích závodů velký dobrý dojem. Přesto nás ale čeká ještě hodně práce. Náš testovací program ještě neskončil, proto musíme při tréninku využít každou minutku".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist