Aoyama: Chci se vrátit do 8 týdnů

Zraněný japonský mistr světa dvěstěpadesátek, Hiro Aoyama, současný jezdec týmu MotoGP Interwetten Honda, by se chtěl během 2 měsíců vrátit do závodů královské kubatury.

Pilot stáje Interwetten Honda MotoGP Hiro Aoyama se momentálně nachází v domácím ošetření, neboť zranění, které utrpěl ve warm upu v Silverstone (zraněný prsní obratel), mu vystavilo delší závodní pauzu. Ovšem Hiroshi Aoyama by chtěl do dvou měsíců opět závodit.


Momentálně je tedy rookie sezóna v MotoGP tohoto 28-letého Japonce přerušena a mistr světa dvěstěpadesátek je doma, tedy ve svém evropském domově, v Barceloně.

Zde se o něho stará doktor Enrique Caceres Palou (vedoucí lékař zádové orthopedie sportovního institutu USP Insitut Universitari Dexeus). 

“Bolesti jsou nyní konstantní a vede se mně vždy o něco málo lépe a lépe. Perfektní to ale vůbec není. Po posledním sezení s doktorem bylo konstatováno, že to není dobré, ale ani zas tak špatné. Mohu už trochu cvičit, záleží ale na bolestech. Situace tedy není moc dobrá, ale také ne úplně špatná a já si musím mezitím vždy odpočinout", říká Hiro Aoyama.

O o tom highsideru, který mu přivodil toto zranění, říká Hiro následovně: "Jako jezdec máš vždy nebezepčí, že se zraníš, že si něco zlomíš, ale ono se to stane vždy v okamžiku, když s tím vůbec nepočítáš. V tomto mém případě jsem také nepočítal, že spadnu, ale jak jsem dopadl a cítil velké bolesti, tak jsem hned věděl, že je to nějaký větší problém".


Zranění přišlo právě v okamžiku, kdy se 28-letý japonský pilot pomalu sžíval s kubaturou MotoGP a s motocyklem Honda.

“Chtěl jsem týmu a sponzorům ukázat, že jsme na dobré cestě vpřed. Bohužel nejdříve se musím uzdravit, abych mohl opět jezdit", řekl dále Aoyama a pokračoval: "Bude to trvat dva, maximálně tři měsíce. První část sezóny nebyla zas tak úplně špatná, neboť jsme se stále zlepšovali. Je to opravdu škoda, že nyní nemohu závodit. Ale aspoň budu maximálně trénovat, tedy dle mých zdravotních možností".

Doktor doktor Enrique Caceres Palou o Hirově zranění říká: “Hiro má hodně těžkou zlomeninu, při které ztratil 25% délky jednoho obratle. Měl ale velké štěstí, že ho nepotkala žádná neurologická škoda. Momentálně musí nosit dva měsíce korset, a příští týden začneme s cvičením".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist