Aoki se Suzuki v Katalánsku

"V plánu je zúčastnit se v Katalánsku pozávodních testů. Měl bych jet já a jeden evropský pilot", řekl dnes v rámci testování v Sepangu testovací pilot Suzuki Nobuatsu Aoki.

V paddocku MotoGP v Sepangu se dnes objevil testovací pilot Suzuki a ex-vítěz závodu Grand Prix, zkušený Nobu Aoki. Ten potvrdil, že se stroj Suzuki poprvé představí na evropské půdě v rámci pozávodních testů po GP Katalánska v červnu 2013: "Novou verzi motocyklu o objemu 1000 ccm jsme poprvé oficiálně testovali minulý týden v Motegi a předtím skoro každý týden na soukromé testovací trati Suzuki".

"Je v plánu, že se budeme podílet na pozávodních testech v Barceloně. Pojedu já a ještě jeden evropský jezdec", řekl dále Nobu Aoki, ale jméno druhého jezdce odmítl prozradit.

Tato slova Aokiho jen potvrzují, že se Suzuki chystá vstoupit 2014 do mistrovství světa MotoGP se dvěma továrními stroji podle pravidel MSMA - včetně použití vlastního ECU software - tedy vedle továren Honda, Yamaha a Ducati. Dorna už předtím oznámila, že se Suzuki bude muset spojit s jedním ze stávajích týmů na startovním roštu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist