Anthony West s výsledkem spokojen

Spokojen s osmým místem byl po Grand Prix Německa australský jezdec Anthony West, který ovšem ke svému umístění přišel zejména po problémech několika svých soupeřů.

Svůj nejlepší výsledek v kariéře závodníka MotoGP opět vylepšil Australan Anthony West, který v závodě na německém okruhu Sachsenring dojel na celkovém osmém místě. West startoval do závodu z dvanácté pozice, o kterou následně dokonce přišel, když se během druhého kola propadl na 14. místo. Poté však několik jezdců svými pády, či poruchami jejich strojů, pomohli pilotu továrny Kawasaki, který dnes slaví 25. narozeniny, v cestě za dalším umístěním v elitní Top Ten.
„S tímto výsledkem jsem opravdu spokojený, protože jsem, chtěl udělat další pokrok směrem nahoru,“ říkal Anthony West po závodě. „Bylo to těžké, kvůli horku nebyla dobrá přilnavost a mnoho lidí proto havarovalo. Znamenalo to, že jsem nemohl jezdit tak tvrdě, jak jsem chtěl. Chvilku jsem následoval Haydena, který mě táhl za Edwardsem až do doby, kdy jej předjel. Pak jsem málem havaroval. V páté zatáčce jsem ztratil kontrolu nad předním kolem, podařilo se mi udržet motorku na koleně, ale byl jsem šťastný, že jsem zůstal v sedle. Trochu jsem kvůli tomu ztratil kontakt, pokoušel jsem se ovšem Colina opět dojet. I když jsem chtěl jezdit rychleji, musel jsem se ovšem soustředit na uchování použitelných pneumatik. Nakonec jsem byl rád za dokončení závodu a za získání této pozice.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist