Angažovat Aleixe Espargara u Tech 3 neplánovali

V období uzavírání nových kontraktů motocyklové Grand Prix bylo slyšet jisté spekulace ohledně jezdecké dvojice bratrů Espargarových, kteří měli jet v barvách týmu Monster Yamaha Tech 3 s továrnou podporovanými stroji YZR-M1. Podle šéfa týmu Herve Poncharala, ale taková možnost nikdy nebyla předmětem jednání.

Důvodem pro spekulace tohoto typu jsou především nedostatečné výkony Bradley Smithe, který by měl v týmu vystupovat z pozice zkušenějšího závodníka, což ovšem není vidět na jeho výsledcích. Britský závodník je v polovině sezony jedenáctý s osmačtyřiceti body, zatímco jeho nový týmový kolega a nováček v královské kubatuře Pol Espargaró má na kontě sedmašedesát bodů a je průběžně sedmý.

Přesně deset bodů ztrácí Pol Espargaró na svého bratra Aleixe, jemuž v průběžném hodnocení patří po devíti Grand Prix sezony šesté místo. Rok 2014 je pro Aleixe Espargara rokem změn k lepšímu zejména díky tomu, že mu motorka s podvozkem a agregátem Yamahy sedla velmi dobře.
Na otázku Motorcycle News, co je pravdy na tom, že chtěli Aleixe Espargara získat pro Tech 3, Herve Poncharal uvedl: „Tyto řeči můžu stoprocentně popřít, třebaže se o tom hodně mluvilo. Pro mě to nikdy nebyly jedna z možností. Aleix odvádí skvělou práci a zaslouží si jít výš, ale nikdy jsme spolu o tom nemluvili.“

Aleix Espargaró se nikdy netajil přáním jet jednou s továrně podporovanou motorkou tří ladiček, což se rychle dostalo do přímého spojení s týmem Herve Poncharala Tech 3. Nicméně nabídek má Espargaro zřejmě víc a mimo vlastního týmu Forward Racing je nyní velkým kandidátem na pozici továrního jezdce Suzuki, kde by měl vytvořit týmovou dvojici s Maverickem Viňalesem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist