Andrea Iannone: "Chci jezdit na nejvyšší úrovni"

Andrea Iannone se určitě nachází v Itálii ve stínu Rossiho a Doviziosa. Ovšem v Sepangu si vedl tento Rookie kubatury MotoGP velmi dobře.

Pilot týmu Pramac-Ducati se sponzorem «ENERGYT.I.» sice ztratil při testu v Sepangu jako 13. přece jen 2,7 sekundy na nejlepší čas Daniho Pedrosy (Honda), ovšem tento nováček MotoGP naopak zůstal pouze necelých 0,6 sekundy za svým krajanem a značkovým kolegou Andreou Doviziosem, jenž pojede v MS-MotoGP už svou šestou sezonu a mezitím absolvoval v královské kubatuře 88 startů.
"Byla to výborná zkušenost s novým motocyklem v nové kubatuře. Pro nás to byly tři velmi dobré testovací dny, kdy jsme se den po dnu stále zlepšovali. První den jsem začal na 17. místě...Samozřejmě, že bych chtěl být ještě více rychlejší, ale momentálně jsou naším měřítkem výkonnosti piloti s továrními motocykly Ducati a na to se také orientujeme. Na Nickyho a Doviziosa (0,680 sec.  resp. 0,569 sec., - pozn. Bosso) jsem moc neztratil. Doufám, že při dalším testu od 26. do 28. února se dokážeme ještě zlepšit. Tým je dobrý, jeho členové pak skvělí. Doufám, že dobrými výsledky co nejdříve dokáži své oprávnění, že jsem si smlouvu v královské kubatuře zasloužil. Chci své kompletně nové technice co nejdříve plně porozumět a přiblížit se svému cíli: V MotoGP dosáhnout nejvyššího niveau!", říká týmový kolega Bena Spiese, Ital Andrea Iannone, který v MS-Moto2 skončil celkově vždy na třetím místě: 2010, 2011 i 2012!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist