Andrea Dovizioso: Bez nových dílů není možný pokrok

Andrea Dovizioso se upírá myšlenkami na nové upgrady od Ducati, které by měl dostat během sezóny. A ty nejnovější, i když ne nějako světoborné, nýbrž maličkosti, by měly příjít už pro Grand Prix Francie v Le Mans.

V Kataru a v Austinu se jasně ukázalo, že Ducati Desmosedici GP13 v porovnání s ostatními továrními motocykly není konkurenceschopná. Andrea Dovizioso byl dvakrát odmávnut jako sedmý, zatímco jeho týmový kolega Nicky Hayden viděl šachovnicový praporek jako osmý a devátý.
Malé updaty pro GP13 by měly k dispozici už při Grand Prix Francie, která se koná od 17. do 19. května v Le Mans. Ovšem k vyřešení dlouhotrvajícího problému s podkluzujícím předním kolem jsou zapotřebí daleko větší změny. A ty by měly být k dispozici až v průběhu sezóny. Spekulace o úplně novém biku radikální konstrukce, který by měl být k dispozici při testech po GP v Barceloně, uvádí na správnou míru Andrea Dovizioso.
"Opravdu přesně nevím, jaké velké změny se dají očekávat, neboť existuje řada hodně nových dílů a ty potřebují různé časové období, aby byly připraveny. Očekáváme velké změny přibližně v polovině sezóny, ale není to zas tak úplně jisté. Známe dobře situaci, Ducati už vyzkoušela ve směru set-upu úplně vše, takže nemusíme hledat něco speciálního, nýbrž pouze počkat trpělivě na nové díly", vysvětluje Dovizioso pro MCN.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist