Američan Hayden věří v Rossiho desátý titul

Bývalý jezdec seriálu Grand Prix Nicky Hayden dnes závodí v mistrovství světa superbikových motocyklů a o víkendu byl také součástí sestavy týmu Hondy ve vytrvalostním závodě v japonské Suzuce. Američan závodil s Valentinem Rossim v jednom týmu královské kubatury jak u Hondy, tak u Ducati a doufá, že Ital dokáže letos zabojovat o svůj jubilejní desátý titul mistra světa.

V Suzuce jel Nicky Hayden v barvách stáje MuSASHi RT HARC-PRO, žel pro všechny jeho příznivce Američan závod nedokončil, když jeho Hondu vyřadila technická závada. Samozřejmě to nebyl pro Nicky Haydena nejlepší moment, nicméně on sám si teď závodění v mistrovství světa superbiků užívá, protože má znovu šanci bojovat o přední příčky.

V Japonsku Hayden hovořil s britským Motorcyckel News ohledně šancí Valentina Rossiho na jeho desátý titul a vyjádřil se v tom smyslu, že by bylo skvělé vidět právě tohoto závodníka dosáhnout na tuto vysněnou metu. „Vale je rychlý a doufám, že se dokáže dostat zpátky a získat titul. Teď měl prostě smůlu, což se mu normálně nestává! Ale to jen poukazuje na to, jak konkurenceschopná série je MotoGP,“ řekl Američan.

Vedoucím jezdcem průběžného hodnocení seriálu MotoGP je s téměř padesáti body náskoku Mac Márquez. Podle Nicky Haydena to ale neznamená, že má vítězství jisté, protože je před všemi druhá část sezony, která bude nesmírně napínavá. „Museli byste být blázni tvrdit, že Marc má titul v kapse, to zcela určitě.“

„Jakmile sezony vstupuje do své druhé poloviny, tak ta bude určitě velmi rušná a věci se můžou hodně rychle měnit! Závodní pole je pořádně široké a vše může být nepředvídatelné a šílené. Jen si vezměte poslední dva závody! Myslím, že proto máme tento sport všichni tak rádi,“
dodal Nicky Hayden.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist