Altadis hodlá domáhat své právo u arbitráže

Altadis dělá další krok proti ztrátě partnerství s továrním týmem Yamaha MotoGP - celý spor dává k mezinárodní arbitráži.

Tabákový koncern Altadis dává svůj spor s továrnou Yamaha k mezinárodní arbitráži. Altadis se cítí být poškozen jednáním továrny Yamaha, která s tímto koncernem ukončila spolupráci po letošní sezóně. Prostřednictvím arbitráže hodlá od japonské továrny získat značné finanční odškodnění.
Jak známo cigaretový výrobce Gauloises dva roky sponzoroval tovární tým Yamaha MotoGP. Po letošním roce byla spolupráce ukončená a od nové sezóny ponesou motocykly YZR M1 zbarvení konkurenčního Camelu. Altadis ve svém tiskovém prohlášení sice uvádí, že vzniklé situace lituje, nicméně svého práva se hodlá dopomoci soudní cestou. Veškeré aktivity koncernu Altadis byly směrem k továrně Yamaha zastaveny, a to ve všech sportovních odvětví. Pro rok 2006 se Altadis prostřednictvím Gauloises bude prezentovat v Mistrovství světa Rally, kde bude hlavním sponzorem týmu Kronos Citroen, ve kterém pojede úřadující Mistr světa Sebastien Loeb.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist