Alex Rins podepsal dva roky u Suzuki

Společnost Suzuki Motor Corporation dnes oznámila, že španělský závodník Moto2 Alex Rins podepsal smlouvu s týmem Suzuki Ecstar a příští dva roky (2017-2018) bude továrním jezdcem japonské značky. Tým Suzuki má nyní jezdeckou sestavu definitivně uzavřenou – Andrea Iannone a Alex Rins.

Teprve dvacetiletý Alex Rins má za sebou úspěšnou kariéru jezdce Moto3, kde v roce 2013 slavil titul vicemistra světa. Od roku 2015 závodí v třídě Moto2 a hned premiérový ročník končí na celkové druhé pozici s titulem pro nováčka roku. Letos usiluje o titul mistra světa a v průběžném hodnocení je těsně před polovinou sezony lídrem. Španěl je velmi talentovaným závodníkem z čehož Suzuki může v příštích dvou letech jen těžit.

Zároveň s uzavřením jezdecké sestavy Suzuki pro období let 2017 a 2018 je zřejmé, že po skončení letošní sezony se rozloučí se svým stávajícím jezdcem Aleixem Espargarem. Druhý jezdec týmu Suzuki ECSTAR Maverick Viñales již dříve potvrdil podpis smlouvy s továrním týmem Yamahy.

„Alex Rins je mladým jezdcem, který již předvedl svůj velký talent, když od své premiéry v mistrovství světa stabilně bojuje o přední pozice v každé z tříd, což z něho dělá ten typ jezdce, jehož chceme do budoucna podpořit,“ uvedl šéf týmu Suzuki ECSTAR Davide Brivio.

„Zkušený Andrea Iannone a mladý talent Aleix Rins vytváří perfektní kombinaci pro naše závodní úsilí. Věříme, že kombinace těchto dvou závodníků, společně s dalším vývojem Suzuki GSX-RR, nám může pomoci vytvořit silný tým schopný soutěžit na nejvyšší úrovni.“

„Nebyla to snadná volba a je nám to líto s ohledem na Aleixe, jemuž chceme poděkovat za jeho usilovnou práci a skutečnou vášeň, kterou od samotného začátku vkládá do našeho projektu. Do budoucna mu přejeme jen to nejlepší, ale mezi tím ho budeme co nejlépe podporovat, abychom ještě do konce sezony společně dosáhli na co nejlepší výsledky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist