Alex Márquez testuje Hondu MotoGP, vše sleduje brácha Marc

Ve středu testovali na okruhu v Jerezu týmy MotoGP a v sedle prototypu Hondy RC213V najel prvních třicet kol Alex Márquez, jezdec mistrovství světa šestistovek Moto2. Márquez teď testuje s motocyklem stáje Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing, protože jejich nová posila Thomas Lüthi je stále zraněný po nehodě z Malajsie. V boxech je s Alexem jeho bratr Marc, který letos získal svůj čtvrtý titul MotoGP.

Protože Thomas Lüthi, nováček v královské kubatuře, není zdravotně natolik v pořádku, aby absolvoval premiérové testy s prototypem Hondy stáje Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing, ujal se role zkušebního jezdce Alex Márquez. Španěl vlastně závodil s oběma novými závodníky týmu MotoGP a to jak s Francem Morbidellim, což byl jeho týmový kolega v Moto2, tak s Thomasem Lüthim, jejich letos nejtěžším rivalem.

První půlku dne testoval s Lüthiho prototypem japonský zkušební jezdec Takumi Takahashi. Později na jeho práci navázal Alex Márquez, který ve čtvrtek absolvuje v sedle Hondy RC213V komplet celý program. „Dnes to pro mě bylo jen půl dne, ale dokončil jsem třicet kol a bylo určitě dobré získat první dojmy z motorky na níž budu zítra (čtvrtek) celý den,“ uvedl ve středu odpoledne Alex Márquez.

„Moc jsem si to užil a byla to výborná zkušenost. Je to rozdílný styl ve srovnání s Moto2 a hned jako první je to výkon, který je neuvěřitelný, ale také přední kolo vypadá, že se snad nikdy nedostane na zem! To je něco na čem potřebuji zítra zapracovat, když budu mít na motorce víc času.“

„Určitě je dobré mít tady Marca. Sledoval mě na dráze a zítra pro mě bude představovat velkou pomoc, když začneme pracovat na nastavení motorky v rámci přípravy pro Toma na lednové testy v Malajsii,“ dodal Márquez.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist