Alex De Angelis je po nehodě v nemocnici

Jezdec ze San Marina Alex De Angelis havaroval ve čtvrtém tréninku královské kubatury. Po jeho pádu byly vyvěšeny červené vlajky a trénink zastaven. De Angelis spadl v úseku mezi devátou a desátou zatáčkou okruhu v Motegi a zůstal ležet mimo dráhy vedle rozbitého motocyklu.

Aktualizace – Čtvrtek, 15.října 2015 … stav Alexe De Angelise se v posledních čtyřiadvaceti hodinách zlepšil. Hlavní pozornost teď směřuje na plíce, kde při pádu došlo k jejich pohmoždění a následnému otoku. Dle posledních vyšetření jsou na tom plíce lépe, rentgen ale objevil místa takzvané atelektázy, což je obecně nevzdušnost plíce nebo její části. Takže toto je pod stálým lékařským dohledem. Stav jezdce je považován za stabilní, je při vědomí a rád, že má u sebe otce s bratrem.
Aktualizace - Středa, 14.října 2015 ... noc proběhla bez komplikací. Klinický stav De Angelise je stabilní. Jak plicní, tak nitrolební otok je pod neustálým dohledem lékařského personálu jednotky intenzivní péče univerzitní nemocnice Dokkyo v Mibě. Ve čtvrtek 15.10. De Angelis absolvuje specifická vyšetření stavu a funkčnosti jeho plic. V dalších dnech pak vyšetření na magnetické rezonanci určí stav nitrolebního otoku. Do univerzitní nemocnice dorazil otec Alexe De Angelise Vinicio a bratr William.
Aktualizace - Úterý, 13.října 2015 ... Alex De Angelis má za sebou noc bez komplikací. Dá se říct, že se věci vyvíjí pozitivním směrem. Nicméně jeho stav je stále považován za kritický kvůli zlomeninám v zádech a vnitřním zraněním, jako je plicní otok a možnost nitrolebního krvácení. Další CT bude z tohoto hlediska velmi důležité. Vše je pod nepřetržitou kontrolu lékařů univerzitní kliniky v Mibě. De Angelis je při vědomí a společně s ním je v nemocnici kromě Dr. Michele Zasy, také šéf jeho týmu Giampiero Sacchi. Dnes měla to Japonska dorazit také De Angelisova rodina.
Aktualizace – Pondělí, 12.října 2015 … potom co v neděli zjistili mírné nitrolební krvácení, Alex De Angelis v pondělí podstoupil další CT hlavy a hrudníku. Výsledkem je, že nitrolební hematom zůstává beze změny. Další CT následuje po osmačtyřiceti a dvaasedmdesáti hodinách, aby se zajistilo, že hematom zůstává stabilní. Co se týče zhmoždění plic, tak tam bude zapotřebí ještě další zhodnocení stavu. Stav jezdce je nadále kritický, nicméně po snížení dávek sedativ je schopen mluvit a orientovat se v čase a prostoru. Společně s jezdcem zůstává v japonské nemocnici Dr. Michele Zasa z Mobilní kliniky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

K jezdci týmu E-Motion IodaRAcing okamžitě přijela lékařská služba šampionátu a zároveň sanita rychlé zdravotní pomoci. Krátce po nehodě měl být Alex De Angelis v bezvědomí, ale pak se probral a byl při vědomí. Ošetření přímo v místě nehody trvalo přibližně patnáct minut a vše bylo důkladně ukryto za plachtami, které drželi traťoví komisaři.

Potom, co svou práci odvedla zásahová jednotka zdravotníků, De Angelise naložili do sanity a odvezli na heliport. Vrtulníkem byl následně transportován do nemocnice v městě Mibu.

První vyšetření ukázalo na kontuzi (zhmoždění) plic. Další vyšetření budou následovat.

Další testy u Alexe De Angelise objevily zlomeniny žeber a CT páteře zaznamenalo zlomeniny hned několika obratlů. V případě žeber jsou zlomeniny na obou stranách. Pět zlomených obratlů bez neurologického poškození. Nejzávažnější je zhmoždění plic. De Angelis je v nemocnici, kde se rozhoduje, zda bude nutná operace.

Alex De Angelis také dostal pořádnou ránu do hlavy, takže si vůbec nepamatuje, co se vlastně stalo. Dle vyšetření ale oblast hlavy nevykazuje žádné známky poškození, nicméně je velmi bedlivě sledován přístroji. Stejně tak je tomu v případě zranění plic, kde je pod bedlivou kontrolou včas zachytit možnost krvácení nebo infekce, což by mělo negativní vliv na dýchání.

Třebaže televizní záběry nehody nejsou dostupné, Alex de Angelis zřejmě ztratil kontrolu nad svým motocyklem v zatáčce číslo devět a poté havaroval v úseku, kde jsou svodidla bez jakékoliv ochranné bariéry. De Angelis je nyní ve stabilizovaném stavu, informace hovoří o tom, že může hýbat končetinami, a jakmile to jeho zdravotní stav umožní bude letecky přepraven do Itálie.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist