Alex de Angelis do kubatury MotoGP v roce 2008

Korunni princ dvestepadesatek, celkem 24 podiovych umisteni, ale pouze 1 vitezstvi, Alex de Angelis ze San Marina nahradi v pristim roce v tymu Gresini Honda Itala Marca Melandriho. A co je dale noveho pred nasi Grand Prix v otazce prestupu? O tom se doctete v nasledujicich radcich.

Stale zraneneho Alexe Hofmanna nahradi v Brne, stejne jako vloni, Spanel Ivan Silva, ve staji Ducati Pramac d´Antin. To se stalo uz vloni, ovsem za uplne jinych okolnosti. Tehdy byl zraneny Sete Gibernau a Alex Hofmann jel prave misto neho v Brne na tovarnim motocyklu Ducati a jeho privatni motocykl u Luise d´Antina sedlal v Brne 27-lety Spanel Ivan Silva a dojel jako posledni.
Marco Melandri pojede vedle Caseyho Stonera v roce 2008 druhy tovarni motocykl Ducati. Nahradi tak Lorise Capirossiho, ktery odmitl pusobeni ve staji Pramac d´Antin na sezonu 2008 a odchazi tak po 5-ti letech od cervenych pryc a to dle vlastnich slov hodne zklaman. Zakotvi zrejme u Suzuki - vedle Vermeulena, nebo u Kawasaki - vedle Hopkinse.
Prave v Brne by se melo rozhodnout, zda Kawasaki pojede v roce 2008 se tremi jezdci, v uvahu prichazeji jeste Anthony West z Australie ci Randy de Puinet z Francie, ci dokonce na prani Dorny Spanel Fonsi Nieto, ktery uz letos za zelene startoval a v soucasne dobe jezdi superbiky za PSG 1 - Kawasaki.
A jelikoz nebyl pro rok 2008 akceptovan tym Jorge "Aspara" Martineze do kubatury MotoGP, obdrzi eventuelne tato staj pouze nekolik startu na divokou kartu, odesel doposavadni jezdec tohoto tymu Alex de Angelis prave ke Gresinimu. Duvodem neaxeptovani byla skutecnost, ze tovarna Suzuki neda treti motocykl teto znacky na celou sezonu, nybrz pouze na tyto starty s "wild card".
Ovsem misto vedle Vermeulena by ve staji Rizla Suzuki mohl zaujmout i American Ben Spies. Tomu konci v polovine zari sezona v Americe a zrejme pojede jeste letos nejaky ten zavod MotoGP na divokou kartu. V kazdem pripade, pokud by tento deal nedopadl jeste pro rok 2008, tak v roce 2009 urcite.
Nejasna je absolutne situace v privatnich tymech Hondy. Zatimco Daniel Pedrosa a Nicky Hayden zustavaji v tovarnim tymu Repsol Honda, tak kolem dalsich tymu je hodne otazniku. Staj Kennyho Robertse bude zrejme koncit, a tym LCR Honda by mel prejit pod hlavicku doposavadniho tymu dvestepadesatek, tedy Scott Honda. Carlos Checa by se mel vratit k Ducati, jednak jako testovaci jezdec a mozna i do superbiku. A jeho misto v sedle z jedne privatnich Hond by mel zaujmout Ital Andrea Dovizioso. Minolta Konica pojede i pristi sezonu, ale jestli to bude Japonec Shinya Nakano, to neni ale vubec jiste. A konecne u Gresiniho pojede Alex de Angelis, o druhem jezdci se stale jedna. Mohl by jim byt i dosavadni pilot teto staje, Toni Elias, ten ma ale nabidku i od Pramac d´Antin.
Uvidime pristi rok jeste treti tovarni Yamahu? Je to docela mozne, Colin Edwards je pro Yamahu a specielne pro Rossiho nepostradatelny v otazce testovani a tak se manazer Yamahy pan Jarvis vyjadril v tom duchu, ze si dovede predstavit pod Fiatem stale stejnou dvojici (tedy Rossi a Edwards) a Jorge Lorenza v separatnim boxu....
Druhou variantou je, ze Colin Edwards pojede jako tymovy kolega Jamese Toselanda v tymu Tech3 Yamaha, ale francouzsky sef staje Herve Poncharal by zde radeji videl pochopitelne nejakeho Francouze, tedy Sylvaina Guintoliho nebo mozna "volneho" Randy de Puineta. Bez prace tedy zustava Japonec Makoto Tamada.
Ve dvestepadesatkach konci jeden z nejlepsich privatnich tymu, nemecka staj Castrol Kiefer Aprilia s jezdci Dirkem Heidolfem (Nemecko) a Alexem Baldolinim (Italie). Tym prejde v roce 2008 o tridu niz a za penize Caffe Latte pojede s Nemci Sandro Cortesem a Stefanem Bradlem.
Ex-mistr sveta Manuel Poggiali planuje comeback na rok 2008. Nejradeji by jel tovarni motocykl Gilera ve tride 250 cc, ale byl by spokojen i s motocyklem Aprilia - RSW LE v nekterem z privatnich tymu. Poggiali si behem tohoto "odpocinkoveho" roku vydelaval na zivobyti v jedne restauraci v Rimini...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist