Aleix Espargaró podstoupil operační zákrok pravého předloktí

Tovární jezdec Aprilie, Aleix Espargaró, podstoupil v úterý operační zákrok pravého předloktí. Důvodem byl fakt, že během testu v Portimau měl Španěl problémy se ztrátou síly a citu v ruce. V pondělí Espargaró zamířil na kliniku Dexeus v Barceloně, kde se podrobil řadě vyšetření a nakonec byl v úterý Dr. Xavierem Mirem operován.

V testech v Portimau byl Aleix Espargaró celkem dost rychlý, ale nedokázal zajet v potřebném tempu víc jak tři kola. Následně potvrdil, že ani v prvním kole nemá v ruce dostatečnou sílu pro brzdění, takže cesta na kliniku Dexeus v Barceloně byla nevyhnutelná.

Vyšetření odhalilo fibrózu svalu, což si vyžádalo okamžitý operační zákrok, aby byl Espargaró schopen rekonvalescence do zahájení sezony, jenž je už za týden v Portimau. „Aleix Espargaró podstoupil operaci pravého předloktí z důvodu fibrózy fascie předloktí s útlakem středového nervu v proximální třetině předloktí,“ uvedl Dr.Xavier Mir. „S použitím mikrochirurgické techniky byla provedena předloketní fasciotomie při níž došlo k uvolnění svalového oblouku pronator teres. S rekonvalescencí začne zítra.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist