Aleix Espargaro druhým jezdcem Pramac Ducati v MotoGP

Týmovým kolegou Mika Kallia v týmu Pramac Ducati v kubatuře MotoGP bude dle očekávání 20-ti letý Španěl Aleix Espargaro.

Minulý víkend, respektive posledních pár dní nám postupně sestavily puzzle, nazývané startovní listina MotoGP 2010. Po Benu Spiesovi a Colinu Edwardsovi (oba Tech3 Yamaha), Miku Kalliovi (Pramac Ducati), Hiro Aoyamovi ("Emmi-Caffe-Late) a odchodu Chrise Vermeulena (WSBK-Kawasaki) a Jamese Toselanda (WSBK-Yamaha) se už čekalo pouze na odtajnění, kdo pojede druhý satelitní motocykl Ducati ve stáji Pramac. A nebylo tedy žádným překvapením, když se ukázalo, i když ještě né oficiálně, že to bude španělský jezdec Aleix Espargaro, který za tento tým už letos 2x jel a získal pro ně 13. a 11. umístění. 


Ačkoliv tato zpráva nebyla doposud oficálně potvrzena, tak např. Luca Boscoscuro - současný šéf týmu Metis Gilera a v roce 2010 týmový šéf nového týmu SpeedUP v Moto2 (na továrních motocyklech Aprilia) řekl: "Mohu potvrdit, že A. Epspargaro za nás příští rok nepojede - ačkoliv jsme s ním naplno počítali - a to z důvodu, že pojede kubaturu MotoGP a sice za tým Pramac Ducati Racing, což je samozřejmě jeho velká šance. Tuto informaci máme od jeho manažéra Paco Sancheze". 


Zároveň se nám podařilo zjistit, že Aoyamova Honda v MotoGP nebude dalším motocyklem v této kubatuře, nýbrž: 
Tým pana Daniela Eppa nahradí v roce 2010 dosavadní stáj Scot (nyní v sedle s Gaborem Talmacsim a předtím s Japoncem Yuki Takahashim). Samotný "Talma" to potvrdil zdroji blízkému našemu serveru se slovy: "Končím v MotoGP a v roce 2010 pojedu Moto2". Důvodem je dle gpone.com skutečnost, že HRC už nechce "Talmovi" dodat na sezónu 2010 motocykl královské kubatury. 

Z uvedeného vyplývají dvě skutečnosti: 


Pokud se stát San Marino zasadí o to, že chce mít jako pořadatel závodu Grand Prix San Marina na okruhu v Misaně svého jezdce ve třídě MotoGP a získá na něho peníze, tak by měl šanci na další motocykl Honda a to ve stáji Scot, jezdec Alex de Angelis.

Tento stejný jezdec by ale mohl jet také v novém týmu FB Corse (nebo Toni Elias).

Sumasumarum to dává dohromady 17, maximálně 18 motocyklů kubatury MotoGP na rok 2010.

Startovní listina MotoGP 2010



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist