Aleix Espargaró brání týmového kolegu Sama Lowese

Nová jezdecká sestava tovární stáje Aprilie, Aleix Espargaró a Sam Lowes, zatím výrobci z Noale produkuje mistrovské body především zásluhou španělského jezdce, který jich dosud nasbíral sedmnáct. Britský závodník má na kontě jen dva.

Nutno dodat, že Espargaró už má značné zkušenosti z MotoGP zatímco Lowes jede v královské kubatuře první sezonu. Už nyní se hodně spekuluje, že Lowes u Aprilie skončí, což Espargaró jen nerad slyší, protože nejsme ani v polovině sezony.

„Myslím, že je třeba projevit víc respektu jezdci, který ještě loni vyhrával závody,“ citovali Aleixe Espargara na BikeSportNews. „Nesmíme na to po třech měsících jen tak zapomenout.“

„Je třeba víc respektu, je třeba dát Samovi víc času, protože je to talentovaný jezdec. Pokud přijedeme do Valencie a jeho výsledky stále nebudou konkurenceschopné, můžete o něčem přemýšlet, ale ne v červnu.“


Šéf Aprilie MotoGP Romano Albesiano v Barceloně uvedl, že místo Sama Lowese zatím není v ohrožení, nicméně je třeba zlepšit výsledky. Uchazečů o místo není málo, protože zájem by měl mít údajně Álvaro Bautista a hovoří se také o Italu Iannonem, který má ale kontrakt se Suzuki.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist