Aktuální pohled do startovní listiny brněnské Grand Prix

O některých změnách ve startovní listině Cardion Grand Prix České republiky jsme vás už informovali, některé byly upřesněny až včera při přejímce. A zde je tedy jejich celkový přehled.

Nejvíce změn je ve startovní listině stopětadvacítek, kde pojede celkem 31 jezdců z 12 států - nejvíce Španělů a to 9, dále 6 Italů a po 3 z České republiky, Německa a Francie.

Dvě české divoké karty pojedou
#48 Ladislav CHMELÍK CZE Moto FGR HONDA 
# 49 Andrea TOUŠKOVÁ CZE Moto 82 HONDA

Italská motocyklová federace (FMI) posílá do brněnského závodu pod vedením manažera a světového ex-šampiona Roberta Locatelliho rovněž dva jezdce
# 92 Luigi MORCIANO ITA Junior GP Racing Team FMI Aprilia 
# 95 Alessandro TONUCCI ITA Junior GP Racing Team FMI Aprilia 


A konečně v italském týmu Lambretta se letos jezdci točí jako na kolotoči. Místo Nizozemce Michaela Van der Marka - jel za tým 4 závody pojede španělský pilot
# 55 Isaac VIÑALES SPA Lambretta Reparto Corse Lambretta 

Změny doznala ovšem i startovní listina Moto2. Jednak se v ní objeví i třetí český jezdec - Patrik Vostárek, a uvidíme na divokou kartu opět třetího jezdce v týmu Holiday Gym22. Mezi 40 jezdci ze 17 států dominují sice Španělé s 10 jezdci. Ovšem za 7 Italy je Česká republika se 3 jezdci a to společně s Francií a Japonskem. 
 

Nejdříve ale začneme pochopitelně u české účasti. V německém týmu Kiefer Racing s ruským sponzorem Vector pojede místo Rusa Vladimíra Leonova Patrik Vostárek.

# 81 Patrik VOSTÁREK CZE Vector Kiefer Racing SUTER


Další šanci na divokou kartu dostane v Brně i bývalý belgický šampion evropských stocků, který už v Moto2 dokonce letos bodoval - a je zatím 27. s 9 body.

# 19 SIMEON Xavier BEL Holiday Gym Racing MORIWAKI


Nesmíme ale zapomenout i na změnu motocyklu u Itala Niccola Canepy, který pojede poprvé motocykl SuterMMX, ačkoliv nad jeho startem visel otazník.


V MotoGP je jediná změna ve startovní listině, už svůj třetí závod místo zraněného Hiro Aoyamy pojede sanmarinský jezdec De Angelis. A možná jde o jeho závod poslední, nejen v této kubatuře, ale i v sezóně 2010 vůbec.

# 15 Alex DE ANGELIS RSM Interwetten Honda MotoGP HONDA

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist