Agostini: Rossi ještě není na konci kariéry

Giacomo Agostini je názoru, že Valentino Rossi je i nadále schopen vyhrávat závody, ovšem o získání jeho desátého titulu mistra světa má určité pochybnosti.

Giacomo Agostini vyhrál v letech 1960. až 70. celkem 15 titulů mistra světa, včetně rekordního počtu osmi titulů v královské kubatuře. Valentino Rossi sice počet jeho vítězství v královské kubatuře 500ccm a MotoGP překonal (Rossi - 79, Agostini 68), ovšem v celkovém počtu vítězných závodů GP 122 chybí Rossimu ještě hodně velký skok, neboť "The Doctor" je aktuálně na čísle 105 vítězných závodů GP.
Samozřejmě, že Rossi po totálně neúspěšném období - 38 závodů Grand Prix bez jediného vítězství - chce příchodem k Yamaze své konto vítězných závodů zvýšit. Agostini si sice myslí, že 'Vale' je schopen se znovu vrátit na vysokou úroveň svého závodění, ovšem zda to bude stačit na zisk osmého titulu mistra světa, o tom "Ago" pochybuje.
"Jsem přesvědčen, že Valentino Rossi ještě jako závodník sice není na konci své kariéry, ale myslím si, že bude pro něho bude neuvěřitelně těžké, vyhrát příští mistrovství světa. Je to už přes dva roky, co vyhrál Valentino nějaký závod a už tři roky uplynuly od jeho posledního titulu, 2009. Navíc je o dva roky starší. Stáří hraje velmi důležitou roli - jinak bych taky ještě závodil já sám", řekl Agostini o skoro už 34-letém novopečeném továrním pilotovi Yamahy.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist