Adidas je možným sponzorem Yamahy a SKY VR46

Jedna z největších světových sportovních značek Adidas je nyní pasována do role sponzora tovární stáje Yamahy MotoGP a týmu Valentina Rossiho SKY VR46 v třídě Moto3. Má se jednat o dvouletou smlouvu, která Yamaze může zajistit silného partnera, jehož ztratila po Rossiho odchodu k Ducati v roce 2011.

Vstup Adidasu oficiálně potvrzen není, není známa ani částka. Tato informace pochází z italských webových stránek pu24.it, které jako jedny z prvních informovaly o Rossiho přestupu k Ducati, naposledy ještě před Valencií poukázaly na rozchod legendární dvojice Jeremy Burgess – Valentino Rossi. Informace jsou zřejmě z blízkého okolí italského šampiona, takže příchod Adidasu nemusí být jen čirou spekulací.

Společnost Adidas založil Adolf ´Adi´ Dassler, když do názvu společnosti zakomponoval své jméno s přezdívkou. Dnes tuto celosvětově známou firmu řídí mladý a ambiciózní generální ředitel Herbert Hainer. Adidas je synonymem úspěchu a partnerem takových gigantů jakým je například fotbalový klub Real Madrid.
Pro Adidas by vstup do nejvyšších pater motocyklového šampionátu představoval ideální příležitost jak pokračovat v souboji s věčných rivalem v podobě Pumy, jejímž zakladatelem je právě Dasslerův bratr Rudolf Dassler. Ten značku Puma založil v roce 1948, když se oba bratři rozešli potom, co v roce 1924 založili továrnu na výrobu sportovní obuvi Gebrüder Dassler Schuhfabrik.

Puma je už nyní partnerem Ducati MotoGP. Bitva dvou největších světových sportovních značek v motocyklovém šampionátu je tak na spadnutí. Oficiální oznámení můžeme očekávat v prvních dnech roku 2014, protože zatím jsou v platnosti smlouvy, které toto oficiální potvrzení neumožňují. V tuto chvíli ale vše jen čistě teoreticky, samozřejmě.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist