Abrahamova kvalifikace: Do závodu ze 7. místa

Ještě před měsícem platila kvalifikace za slabinu českého motocyklového závodníka Karla Abrahama. V nizozemském Assenu je ale vše jinak. Jezdec týmu Cardion AB Motoracing zajel sedmý nejrychlejší čas, do zítřejšího závodu odstartuje z třetí řady. Navíc dosáhl nejlepšího výsledku ze všech jezdců Ducati. Druhý nejrychlejší – Nicky Hayden – byl devátý, devítinásobný mistr světa Valentino Rossi jedenáctý.

"Jsem tímto výsledkem nadšený,“ netajil se po návratu do boxu jezdec. V kvalifikaci dosáhl času 1:35,742 a za nejrychlejším Marcem Simoncellim zůstal o pouhé 1,024 vteřiny.

„Máme velice dobře nastavenou motorku. Zkoušeli jsme dneska dělat nějaké změny, ale paradoxně to vůbec nepomohlo, takže jsme se vrátili k původnímu nastavení. Ještě je tam ale jedna nebo dvě drobnosti, které by se daly vylepšit,“ řekl Abraham.

V prvním sektoru ztrácel první český závodník v MotoGP na Marca Simoncelliho více než půl sekundy, ve zbývajících třech však zajížděl mezičasy na úrovni těch nejrychlejších. „Je tam jedna zatáčka, která mně nevyhovuje, a jsem v ní pomalý,“ vysvětlil Abraham.

Pro Abrahama je to druhá povedená kvalifikace v řadě. Před dvěma týdny na mokru v Silverstone zajel šestý nejlepší čas a také byl nejrychlejším závodníkem na motocyklu Ducati. V závodu pak obsadil sedmé místo.

Karel Abraham zítra v Nizozemí odstartuje ke svému 100. závodu v seriálu Mistrovství světa. První jel v roce 2005 ve Španělsku. S Abrahamem „oslavují“ stovku i jeho dvorní mechanici Martin Havlíček a Marco Grana z Itálie. S tehdy patnáctiletým Abrahamem začínali v kubatuře do 125 ccm, během roků s ním prošli dvěstěpadesátkami i loňskou sezonou v Moto2.
Velká cena Nizozemí na okruhu v Assenu startuje v 15 hodin, živě ji přenáší kanál Nova Sport.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist