Abraham ve Valencii závodit nebude

Český motocyklový závodník Karel Abraham oznámil, že ve španělské Valencii závodit nebude. Brněnský jezdec královské MotoGP má od zranění v Barceloně problém s operovaným vykloubeným palcem levé nohy a poté, co vynechal sérii tří závodů po Pacifiku nepojede na doporučení lékařů ani poslední závod sezony ve Valencii, kde ho nahradí Anthony West.

Jak Karel Abraham potvrdil pro Českou tiskovou kancelář, ve Valencii závod nepojede, ale v paddocku MotoGP o nadcházejícím víkendu chybět nebude, protože poslední víkend sezony je také prostorem pro řešení jeho další profesní budoucnosti. Ve hře mají být dvě nabídky, které jsou o dalším setrvání v MotoGP nebo o přestupu do mistrovství světa superbiků.

Stejně jako v posledních dvou závodech v Austrálii a Malajsii nahradí českého závodníka také ve Valencii Anthony West. Karel Abraham v úterní tiskové zprávě napsal: „Bylo by hezké se aspoň na poslední letošní závod vrátit, ale těch „proti“ je víc než „pro“. Klidový režim mi hodně pomohl v rekonvalescenci, noha je stále lepší a už se dá i trochu zatěžovat.“

„Pokud bych sedl na motorku a jel na sto procent, vrátíme se zase o pár týdnů zpět a léčení se prodlouží. Což by v současné době nebylo dobré, ještě mě letos nejspíš čeká nějaká „závodní“ práce. Přeju Tonymu hodně štěstí a co nejlepší výsledek, i když mu to samozřejmě řeknu i osobně. Tohle velké finále si ujít nenechám,“ dodal Karel Abraham.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist