Abraham ve druhém tréninku zrychlil

Český motocyklový závodník Karel Abraham obsadil při své premiéře na okruhu v Laguně Sece čtrnácté místo. V součtu časů z obou měřených tréninků, kterými byla zahájena Velká cena USA, ztratil na nejrychlejšího jezdce Jorge Lorenza pouze 1,755 sekundy a zajel čas 1:23,811.

V obou měřených trénincích odjel jednadvacetiletý jezdec týmu Cardion AB Motoracing dvacet kol. Zatímco v prvním tréninku se seznamoval s kalifornským okruhem a zajel čas 1:24,682, ve druhém tréninku zrychlil o 0,871 sekundy a zajel čas 1:23,811.

„Není to vůbec jednoduchý okruh. Nachází se na něm několik zatáček, do kterých člověk nevidí, dokud do nich nenajede,“ přiznal Karel Abraham, jenž na úřadujícího mistra světa Jorge Lorenza ztratil 1,755 sekundy. „Tato ztráta je poměrně velká. Musíme se snažit, abychom byli pořád rychlejší a rychlejší, ať už je výsledek jakýkoliv.“
„Máme před sebou hodně práce,“
pokračoval Karel Abraham. Zítra jej čeká třetí měřený trénink a kvalifikace, kterou můžete sledovat od 22:55 SEČ na televizním kanálu Nova Sport. „Uvidíme, jak se nám bude dařit. Laguna Seca je pro mě pořád novým okruhem, takže to bude těžké. Ale každopádně se budeme snažit předvést co nejlepší výkon,“ dodal.



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist