Abraham v Jerezu na mokru zrychlil

Karel Abraham z brněnského týmu Cardion AB zakončil v pátek třídenní testování na okruhu ve španělském Jerezu. Přes většinou nepříznivé počasí najel nováček královské třídy MotoGP s motocyklem Ducati přes sto kol a byl s přípravou spokojený. Testů se zúčastnil také testovací tým Ducati s jezdci Franco Battainim a Vitto Guareschim.

Ve čtvrtek, který byl druhým testovacím dnem, se počasí zlepšilo a od oběda byla konečně trať suchá. Karel postupně zrychloval a připsal si nejlepší čas třídenního programu 1:41,6. Asi by to bylo ještě lepší, ale Abaja poprvé s Ducati spadl a mechanici měli dost práce. V závěru se na okruh vrátil, ale čas už nezlepšil. V pátek absolvoval na suché trati jen čtyři kola, zatímco na mokru prakticky celý den. Přes těžké podmínky dokázal Karel zlepšit středeční čas a zajet 1:51,4. (známý "vodník" Franco Battaini zajel dnes čas o 0,8 sekundy pomalejší). 


"I když nám počasí v Jerezu nepřálo, tak výsledek testování špatný nebyl. Vyzkoušeli jsme si řadu věcí a získali spoustu informací o motocyklu Ducati. Pomalu si už zvykám i na brutální výkon motoru. Jediné, co mě trochu mrzí, byl pád právě ve čtvrtek odpoledne, kdy byly nejlepší povětrnostní podmínky. Napůl to byla moje jezdecká chyba, napůl se na pádu podepsalo nastavení motocyklu. Zkoušeli jsme něco nového a nebylo to dobře. Jenže i to patří k testům. V pátek jsem tak v Jerezu definitivně zakončil sezonu. Na závodní motorku si sednu až při prvním oficiálním testu nového roku v únoru v Sepangu. Do té doby se zaměřím doma na kondiční přípravu. Počítám i s tím, že se podívám do Bologně, kde se nyní začnou stavět moje dva nové motocykly Ducati, se kterými pojedu v příští sezoně. Na obou strojích budou pracovat i mechanici našeho týmu. Jinak mě čeká škola a do konce roku i několik propagačních akcí. Jednou z nich bude i předávání jedné z cen vítězům ankety Český slavík v sobotu večer ve Státní opeře v Praze.“,
řekl po skončení testů Karel Abraham. 

"Karel předvedl skvělý výkon," pochválil Abrahama týmový šéfmechanik Marco Grana, jenž zároveň popsal průběh závěrečného testovacího dne: "Během dnešního dne jsme udělali hodně práce. Snažili jsme se zlepšit nastavení motocyklu. Zaměřili jsme se hlavně na přilnavost zadní pneumatiky, se kterou jsme včera měli problémy, a opět jsme dokázali zrychlit, takže jsme spokojení. Za dva týdny pojedeme do továrny Ducati, kde budeme mít k dispozici nový motocykl s označením GP11. S tím následně absolvujeme první zimní test, který se uskuteční na začátku února v malajském Sepangu," dodal Ital.





Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist