Abraham si chce v Mugellu vynahradit Assen

S cílem vynahradit si Velkou cenu Nizozemí přijíždí český motocyklový závodník Karel Abraham do Mugella, kde se o nadcházejícím víkendu uskuteční dlouho očekávaná Velká cena Itálie.

Okruh v Mugellu měří 5 245 metrů a disponuje novým asfaltem. Na konci cílové rovinky měřící 1 141 metrů dosahují jezdci z mistrovství světa silničních motocyklů rychlosti až 350 km/h.

„Tato trať se mi poměrně líbí. Navíc jsem na ni absolvoval svůj první test na Ducati,“ říká Karel Abraham, jenž přijíždí na okruh nedaleko Florencie po smolném závodě v nizozemském Assenu, ve kterém upadl a svůj jubilejní 100. závod v mistrovství světa nedokončil.
„Určitě bych chtěl alespoň trochu dohnat ztrátu, kterou jsem v Assenu udělal,“ pokračuje Karel Abraham a naznačuje tak své cíle.

Předchozí Velké ceny provázely nepříznivé povětrnostní podmínky v podobě nízkých teplot a deště. Nyní se však očekává slunečné počasí a teploty šplhající až k hranici 40°C.

„Je to z extrému do extrému, což není moc dobré. Ale bohužel je to tak,“ konstatuje závěrem jedenadvacetiletý jezdec, jemuž v průběžném pořadí náleží s 33 body třinácté místo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist