Abraham po 2. dni testů: "Musíme se soustředit na zlepšení brzdění"

V druhém dni předsezonních testů MotoGP v malajském Sepangu dokázal jezdec týmu Cardion AB Motoracing Karel Abraham vylepšit své úterní maximum o více jak půl vteřiny na 2:05,028. Konec středečních testů ale poznamenal 90 minutový déšť.

Jsem ze dneška trochu naštvanej. Dobré byly jen první dva výjezdy, pak jsem ale nebyl schopný dostat se pod časy z nich. Najezdil jsem čtyřiapadesát kol a nejlepší čas zajel ve dvanáctém z nich. To není dobré. Jsme pomalí na brzdách, a to mě štve. Nebýt toho, mohl by ten čas být o hodně jinde. Je to moje chyba, musím brzdit později, ale k tomu potřebuju, aby byla motorka při brzdění klidnější.“, řekl po dnešku Karel Abraham.
„Vyřešili jsme část problémů ze včerejška, přední část motorky už je klidnější, z úterního času jsme stáhli víc jak šest desetin vteřiny, ale bohužel to není tolik, co bychom chtěli. Porovnávali jsme naše data s Espargarem a v podstatě všechen čas ztrácíme na brzdách. Zkusíme tomu přizpůsobit nastavení, zapracovat na sobě musí i Karel. Musíme se teď na brzdění maximálně soustředit a tvrdě pracovat na vyřešení tohoto problému.“, doplnil Abaju Marco Grana, šéfmechanik Cardion AB Motoracing.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist