Abraham do WSBK? Nic takového, zní z Brna

V pondělí přinesl německy píšící web SpeedWeek informaci, která se týkala českého závodníka Karla Abrahama a jeho možného přestupu do mistrovství světa superbikových motocyklů (WSBK). Důvodem mají být nižší náklady na závodění, změna techniky spojena s návratem k Ducati, tím pádem vyšší konkurenceschopnost a v neposlední řadě šance na pořádání superbikového seriálu v Brně. Celkem zajímavá myšlenka, jen zřejmě není na pořadu dne.

V článku Ivo Schützbach spekuluje, že éra Karla Abrahama v mistrovství světa prototypových motocyklů končí a v příštím roce už může být součástí superbikového šampionátu. Důvodem jsou finance, protože náklady jsou pochopitelně nižší než v MotoGP a vzhledem k tomu, že tým AB Motoracing už letos nemá Cardion jako hlavního sponzora, nabízí se tato varianta jako ideální řešení.

Dnes Karel Abraham závodí s motocyklem značky Honda, což by dle SpeedWeeku skončilo, protože s by příchodem do WSBK došlo k obnovení spolupráce s Ducati, jejíž Panigale R je nyní stejně jako prototypy Desmosedici v rukou Gigi Dall’Igna. Pokud by Karel Abraham nakonec nezávodil v superbicích, je tu ještě další možnost testovacího jezdce pro rakouskou KTM, jejíž představitelé měli potvrdit českého závodníka jako jednoho z kandidátů.

Na to, zda v Brně skutečně plánují tak razantní změny, jsme se zeptali Jiřího Smetany, tiskového mluvčí Automotodromu, jenž pro Motorkáři.cz uvedl: „Ano už jsem to četl a musím říct, že nevím odkud se tyto informace berou. Je to podobné jako, když se před pár měsíci psalo, že pan Carmelo Ezpeleta nechce Grand Prix v Brně.“

„Co se týče článku ohledně závodění Karla Abrahama v mistrovství světa superbiků, tak tady musím konstatovat, že pan Ivo Schützbach je v tomto případě tak trochu jako Hans Christian Andersen, protože je to jednoznačně pohádka. O této variantě se tu skutečně nejedná a jak už jsem řekl, není to poprvé, kdy bylo ze strany tohoto média něco podobného publikováno,“
dodal Jiří Smetana.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist